Een Tiener!

Een tiener in da house! Vanochtend om 6:15uur werd Bert al toegezongen op zijn bed en mocht hij zijn cadeaus uitpakken: een paar boeken, een nieuwe camera en een nieuwe fiets! Die laatste was niet ingepakt maar stond als foto op zijn camera 🙂 Helaas is het gewoon een werkdag, dus moest papa meteen weg, maar mama bleef thuis en ‘s middags is er het kinderfeestje!

Continue reading Een Tiener!

Twee winnaars

De derde pupillencompetitiewedstrijd bij Atletiek voor zowel Alex als Bert. Opnieuw leek het weer roet in het eten te gooien, maar hoewel het niet heel warm was, was er wel een mooi zonnetje en waren wij aan het einde van de dag flink verbrand!

Dit maal werd de wedstrijd gehouden bij GVAC in Veldhoven; dichtbij huis dus. Het is een prachtige atletiekbaan en wederom valt de fantastische organisatie daar op. Het loopt gewoon goed allemaal. Deze keer ben ik (mama) begeleider van het team van Alex. Dat betekent veel kans om te zien hoe Alex en zijn team het doen, maar geen kans om foto’s te maken, en geen kans om even bij  Bert te kijken. Dat laatste was niet nodig, want het team van Bert won met overweldigend verschil van de andere 8 A-pupillen teams. Wow! Het team van Alex won ook goud, maar dan slechts met 2 punten verschil. Mijn mede-begeleider en ik, hopen natuurlijk dat dat aan ons lag! Dus wederom, net als bij de eerste wedstrijd, gaan we met 2 medailles weer naar huis!

Continue reading Twee winnaars

Eerste pupillenwedstrijd 2012, nieuwe stijl

Na het cross-seizoen is nu weer het seizoen aangebroken voor de ‘gewone’ atletiekwedstrijden, buiten, op de baan. Als proef draait de regio rondom Eindhoven dit jaar een nieuwe stijl variant van de pupillenwedstrijden waarbij het vooral gaat om het beleven van de atletiek en minder om individuele prestaties. De atleten worden in teams ingedeeld en strijden ook als team. Alleen als team kun je winnen, maar als individu krijg je natuurlijk wel al je resultaten mee naar huis om te kijken of je jezelf ergens verbeterd hebt. Naast de teams is er meer veranderd. Er worden meer onderdelen gedaan in een kortere tijd en per onderdeel mag je, zolang er nog tijd is, net zo vaak opnieuw proberen als je wilt.

Alex is nu op atletiek gegaan, dus deze eerste wedstrijd doen ze samen, wel elk in hun eigen team, want Alex is bij de mini- en C-pupillen ingedeeld en Bert is inmiddels een eerstejaars A-pupil.

Er wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up en daarna door naar het eerste (nieuwe) onderdeel, de team estafette. Eerst de A-pupillen (9 teams!) en daarna de B/C/mini-pupillen (10 teams, waarvan 4 C/mini). Met de ‘kanonnen’ Jasper, Jack, Maiko en Chiel in zijn team, won het team van Bert de estafette. Dat was een goed begin. Ook Bert straalde en aan zijn haren te zien, maakte hij flinke vaart.

Continue reading Eerste pupillenwedstrijd 2012, nieuwe stijl

Manegecross 2012

Zoals de naam al doet vermoeden, was de laatste cross van het seizoen bij een manege, ehm zelfs ín een manege. Er was een mooi parcours opgesteld en als heuse paardjes mochten de atleten door de bak crossen, met hier een daar een hindernis om overheen te springen. De manegecross is alléén voor Eindhoven Atletiek jeugd (pupillen en junioren) en die mogen dan ook een broertje of zusje meenemen. Sinds 2 weken doet Alex ook aan atletiek en hij wilde wel meedoen. Dus ook Alex ging de bak in en mocht met de mini- en C-pupillen meerennen. 3 rondjes maar liefst!

Eerst maar eens opwarmen en het parcours verkennen met Bert.

Continue reading Manegecross 2012