All posts by admin

Een Tiener!

Een tiener in da house! Vanochtend om 6:15uur werd Bert al toegezongen op zijn bed en mocht hij zijn cadeaus uitpakken: een paar boeken, een nieuwe camera en een nieuwe fiets! Die laatste was niet ingepakt maar stond als foto op zijn camera 🙂 Helaas is het gewoon een werkdag, dus moest papa meteen weg, maar mama bleef thuis en ‘s middags is er het kinderfeestje!

Continue reading Een Tiener!

Waterpret

De zomer verlaat haastig het land, eigenlijk al nauwelijks binnengekomen. De herfst vliegt enthousiast binnen, gepaard met wind en regen. Overal verkleuren de groene blaadjes aan de bomen en allerlei prachtige kleuren verschijnen. Plassen zijn overal aanwezig en op de zeldzame momenten dat het dan even droog is, dan lokt het water, zoals het ook in de zomer doet. Gewapend met laarzen en regenpak, worden de plassen te lijf gegaan… waterpret is niet alléén voor de zomer 🙂

Zonnetjes, maantjes, raketjes

Er gaat een hele nieuwe wereld open met groep 3 van de basisschool. Vol trots vertelde Bert na een week dat hij een zonnetjes was en samen met 3 andere kindjes ander werk deed. En o ja, zijn beste vriendinnetje was een raketje en de rest waren maantjes.

Allemaal onderdeel van de diversiteit binnen het lezen programma.  Bert had zichzelf al leren lezen en kan daarom wat moeilijker leeswerk doen, dan de kinderen die nog écht moeten beginnen met leren lezen. En de raketjes zitten daartussen, kunnen al best wel wat letters en pikken het snel op, maar volgen nog wel het normale programma met wat extra uitdaging.

En de wereld is geweldig in groep 3. Vol plezier stuitert Bert elke dag naar school, om daar dan toch redelijk stil op zijn stoel de hele dag te kunnen zitten en in een razend tempo door de werkboekjes te schrijven. En vandaag kreeg ik dan ook mijn eerste eigen briefje van Bert:

sorie mama dat ik in me tiesjet hept geknipt  sorie sorie sorie sorie sorie sorie’ en verder vol met hartjes versierd….

Och probeer dan maar eens streng te blijven kijken…. (en het was ook maar een klein gaatje) maar het is wel gelukt hoor 😉