Category Archives: Moniek

Irrland

Aan het einde van de eerste week mei-vakantie zijn mama, Bert en Alex naar Irrland geweest. Dit is een speeltuin/boerderij net over de grens in Duitsland, in Kevelaer; ongeveer een uur rijden vanaf Eindhoven. De Duitsers hadden geen vakantie dus het was erg rustig met overwegend Nederlanders.

Het park is groot opgezet met drie verbonden stukken. Op elk van de stukken zijn allerlei speelplekken voor kinderen opgezet met daaromheen tafels en rustbanken voor de ouders. Ook staan er overal BBQs klaar voor gebruik (wel zelf kolen en voedsel meenemen!).

We begonnen in het eerste deel bij een grote hooiberg. Dit was al meteen een groot succes en de mannen leefden zich in, onder en op de hooibalen uit. Vooral Alex vond het geweldig en klom meteen er weer bovenop na een hapje eten. Daarna toch maar verder en vonden we een oase met een water gevuld kussen waarop gespeeld kon worden. Het was net alsof je écht op water stond!

Continue reading Irrland

Bezoekje aan de Oliemeulen

Het is vakantie, het is mooi weer, tijd voor een dierentuin. Om eens een keer naar iets anders te gaan, besluiten we voor dierenpark de Oliemeulen in Tilburg. In dit kleine dierenpark, midden in Tilburg, vind je niet de gebruikelijke dieren zoals olifanten en giraffen, maar ligt de focus op de reptielen. Binnen een grote varieteit aan alle soorten kikkertjes en hagedissen en hier en daar wat spinnen en insecten en buiten wat grotere reptielen, maar ook wat andere diersoorten.

Continue reading Bezoekje aan de Oliemeulen

Lichtjesroute

Elk jaar wordt op 18 september in Eindhoven de lichtjesroute ontstoken. Een route dwars door de stad van ongeveer 22 km lang, vol met lichtjes in allerlei kleuren en vormen. Per straat zijn er verschillende afbeeldingen, vaak naar een thema. De lichtjesroute is ontstaan als gevolg van de bevrijding van Eindhoven, toen de Engelse en Amerikaanse troepen elkaar tegenkwamen in Eindhoven. Uit vreugde zetten destijds veel mensen een kaars voor hun raam.

De lichtjesroute is niet weg te denken uit Eindhoven. Toch is het een project dat met name draait op vrijwilligers en sponsoren. Er komen maar weinig middelen uit de gemeente. Mede daarom is mama sinds afgelopen jaar donateur geworden van de lichtjesroute; het stukje eigen cultuur hier. En als donateur werden we uitgenodigd om met twee mensen eens te komen kijken wat er allemaal gedaan wordt om de lichtjesroute draaiende te krijgen en te houden. Dus Bert en mama gingen samen op pad.

Het hele jaar is men bezig om nieuwe figuren en taferelen uit te denken. Een van de bekendste en mooiste taferelen van de lichtjesroute is de smurfenvijver met het smurfenhuis erop en in de straten eromheen allerlei verschillende smurfen aan de gevels en lantaarnpalen. Zo’n smurf bestaat uit veel verschillende kleuren die met behulp van een lichtslang worden bevestigd aan een verzinkt frame. Een intensief karwei.

Een nieuwe smurf smurfenhuis

Continue reading Lichtjesroute

Helpen

Waar zijn papa en mama toch mee bezig? Prachtig weer buiten, maar toch zitten ze de hele tijd in de schuur… Reuze interessant dat wel en terwijl Bert ergens aan het fietsen is, komt Alex graag even kijken in welk reuzenproject papa en mama gestapt zijn en biedt natuurlijk ook zijn hulp aan met boren of schuren het is hem allemaal om het even.

Aan het werk op de workmate Papa boort, zo moet dat… Ik kan ook boren! mama helpen met schuren

En uiteraard is hij niet te beroerd om zijn oude liefde, stofzuigen, weer op te pakken 🙂
Continue reading Helpen

Ook samen met mama?

In navolging van Bert, wilde mama ook wel graag een leuke foto met Alex, alleen is dat niet echt mogelijk. Voordat de foto is genomen wil Alex die namelijk graag zien, en dat maakt dan foto’s maken juist weer onmogelijk…

Beter dan dit wordt het niet, misschien over een tijdje weer… 😉

geef hier die camera!