Reuzenboek

En als je dan kan lezen, is het maar wat lastig als je dan ook zo’n klein broertje hebt, die altijd wil meekijken en meedoen. Gelukkig hadden papa en mama dat al voorzien 😉 en in het Dinomuseum het Reuzenboek over insecten gekocht.

Nu kunnen Bert en Alex samen in hetzelfde boek lezen. Tenminste, Bert kan (voor)lezen, terwijl Alex uitgebreid de plaatjes kan bekijken.

Wat zijn ze lief he, zo samen 🙂

Samen lezen Een boek groot genoeg voor allebei

Zonnetjes, maantjes, raketjes

Er gaat een hele nieuwe wereld open met groep 3 van de basisschool. Vol trots vertelde Bert na een week dat hij een zonnetjes was en samen met 3 andere kindjes ander werk deed. En o ja, zijn beste vriendinnetje was een raketje en de rest waren maantjes.

Allemaal onderdeel van de diversiteit binnen het lezen programma.  Bert had zichzelf al leren lezen en kan daarom wat moeilijker leeswerk doen, dan de kinderen die nog écht moeten beginnen met leren lezen. En de raketjes zitten daartussen, kunnen al best wel wat letters en pikken het snel op, maar volgen nog wel het normale programma met wat extra uitdaging.

En de wereld is geweldig in groep 3. Vol plezier stuitert Bert elke dag naar school, om daar dan toch redelijk stil op zijn stoel de hele dag te kunnen zitten en in een razend tempo door de werkboekjes te schrijven. En vandaag kreeg ik dan ook mijn eerste eigen briefje van Bert:

sorie mama dat ik in me tiesjet hept geknipt  sorie sorie sorie sorie sorie sorie’ en verder vol met hartjes versierd….

Och probeer dan maar eens streng te blijven kijken…. (en het was ook maar een klein gaatje) maar het is wel gelukt hoor 😉