Sneeuwpret!

En ineens lijkt de herfst al weer voorbij en de winter snel binnengetreden. Aan het einde van een druilerige zondagmiddag, verandert de wereld ineens. Dikke witte vlokken bedekken al snel de straat, de stoep en de auto’s. Dus tijd om naar buiten te gaan voor een beetje sneeuwpret! Al gauw worden de auto’s ontdaan van de perfecte plaksneeuw en zijn we allemaal nat van het sneeuwballen gooien! Natuurlijk bouwen we ook een heuse sneeuwpop!

Continue reading Sneeuwpret!

Sinterklaas bij Turnen

Sinds de zomer zit Bert op turnen. Elke vrijdagavond gaat hij een uur lang op de lange mat, op de trampoline, aan de rekstok, aan de ringen, flanken of op de brug met gelijke leggers; en hij vindt het geweldig!

Natuurlijk wilde de Sint ook wel eens zien hoe alle kindjes van de turnvereniging kunnen turnen en dus kwam hij een zaterdagochtendje kijken. Voor deze keer kwamen alle kindjes t/m groep 4 van Turnvereniging ARS bij elkaar. In een grote gymzaal waren allerlei toestellen opgezet om op te laten zien wat ze allemaal kunnen en durven. Gelukkig is ook een van de leiders erbij om te helpen, want sommige dingen zijn nog best moeilijk. Ook moet er best veel gewacht worden, en dat vindt Bert ook wel wat moeilijk. Dan verliest hij de aandacht en gaat hij even voor zichzelf wat doen, zoals hieronder op de eerste foto. Bert is degene die een prachtige handstand maakt, terwijl de rest van de groep staat te wachten bij de oefening 🙂

Continue reading Sinterklaas bij Turnen

Schoentje zetten

Ja ja, Sinterklaas is weer in het land, spannende tijden voor alle kinderen. Bert en Alex hebben goed gekeken naar de intocht van St. Nicolaas en geven graag gehoor aan zijn opdracht dat vanaf nu de schoentjes ‘s avonds gezet mochten worden.

Dat is een serieuze zaak. Er moeten schoenen uitgekozen worden en liedjes gezongen worden. Voor dat laatste komt het boek van Bert goed van pas, daar staan van een groot aantal liedjes de tekst!

En dan maar de spannende nacht in. Zou hij wel langskomen en nog belangrijker, zou hij dan ook wel wat in de schoen doen?

Continue reading Schoentje zetten

Music was my first love

Ondanks al het spelen in de tuin en al het speelgoed in huis, blijft muziek maken een van Bert’s grootste hobby’s. En als hij rust wilt, dan vindt hij die in de muziek. Soms boven op zijn kamer met zijn stereosetje, soms beneden met een van de instrumenten. De laatste tijd is het keyboard weer in trek en wordt er aandachtig geluisterd naar alle klanken die eruit kunnen komen….

Bladeren ruimen

Met de herfst komen ook alle blaadjes. Allereerst natuurlijk prachtig om alle mooie kleuren te zien, maar onvermijdelijk vallen ze ook naar beneden, in de tuin en is het dus tijd om bladeren te ruimen. Als het droog is en niet al te koud gaan mama, Bert en Alex, gewapend met een bladerhark en een paar bezems de tuin in. Het is goed te merken dat de mannen al flink groot worden, want ze kunnen goed meehelpen en Bert ziet eruit als een volleerde boer 🙂

Net een echte boer

En gelukkig vinden ze het allebei ook erg leuk!