Vuurwerk

Het einde van een jaar, daaraan mag natuurlijk vuurwerk niet ontbreken. Net als vorig jaar hadden we geen écht vuurwerk, maar een mooi pakket van kindervuurwerk vol met sterretjes in allerlei maten, trekrotjes met en zonder confetti en knalerwten. Om alles aan te steken, én om een  beetje licht te hebben hadden we een grote tuinfakkel aangemaakt.

Continue reading Vuurwerk

Winterefteling

Als afsluiting van het jaar 2008 zijn we naar de winterefteling geweest, waarvan de toegangsbonnen onder de kerstboom lagen 🙂 Helaas hadden veel meer mensen bedacht dat het leuk is om te gaan op de dag die door Efteling.nl wordt bestempeld als rustige dag, dus was het best wel druk en zeker de attracties waren druk met lange wachtrijen…. Het was dan ook prachtig weer, ijs- en ijskoud (rond -4 graden Celcius) maar ook zonnig en helder.

Het sprookjesbos is echter zo groot dat alle mensen daar makkelijk in kwijt konden en met twee warm ingepakte mannetjes konden we op zoek naar al het moois in de Efteling en de bijzondere toevoegingen van de ijzige koude…

Continue reading Winterefteling

Cadeautjes inpakken en uitpakken

Na Sinterklaas, diverse malen en dan kerst nog eens dunnetjes eroverheen, heeft Alex de smaak te pakken. Zijn nieuwste hobby is cadeautjes inpakken en onder de boom leggen. Meestal is Shrek de klos, maar soms ook iets anders. Snel wordt er papier uit de lade gehaald en ingespannen met heeeeeel veeeeel plakband wordt het cadeautje ingepakt, om het daarna samen met mama of papa uit te pakken met datzelfde spannende gevoel, want hoewel hij natuurlijk prima weet wat erin zit, is uitpakken gewoon altijd spannend!

Kerstmis 2008

Eindelijk is het dan kerst. Gelukkig maar voor Bert en Alex, want beiden hadden al herhaaldelijk verteld dat het wachten op het uitpakken van de cadeautjes onder de boom toch wel heel moeilijk is. Al een paar weken liggen er mooi gekleurde cadeautjes klaar voor opa, oma, papa, mama, Bert en Alex. Mama had ervoor gezorgd dat alle namen aan de onderkant lagen, dus des te spannender was het wat nu voor wie was.

Bovenop al dat moois kwam er vlak voor kerst nog een groot pak uit Schotland voor Bert en Alex van onze lieve vrienden aldaar.

Na het ontbijt op kerstochtend mochten Bert en Alex alvast dát cadeautje uitpakken om vast een klein beetje van de spanning weg te halen; want opa en oma kwamen pas ‘s middags en dan pas mochten alle andere cadeautjes uitgepakt te worden.

Continue reading Kerstmis 2008

Kerstverhaal en kerstkoor

Al weken is er geoefend, elke maandagmiddag na school en bijna dagelijk thuis. Bert doet mee aan het kerstkoor, samen met andere kinderen van school. Ze gaan 6 liedjes opvoeren: Midden in de winternacht, Jingle Bells, Stille Nacht, De herdertjes lagen bij nachte, We wish you a merry Christmas en Er is een kindeke. En dat valt niet mee, niet alleen moeten ze de juiste tekst kennen, waarvan sommigen in het Engels, maar ook moet het in de juiste maat, melodie en toonhoogte.

Daarbij gaat de klas van Bert ook nog eens een prentenboek ‘het kindje in de stal’ (Liesbet Slegers) uitbeelden.

Continue reading Kerstverhaal en kerstkoor

kerstversierselen

De kerstboom staat al een tijdje mooi te wezen.  Alex en Bert knutselen een ‘glas-in-lood’ kerstfiguurtje om nog meer in de boom te kunnen hangen.  Ze moeten speciale verf gebruiken, die heel dik en plakkerig is en lastig om goed aan te brengen. Daarom dragen de mannen een oud t-shirt van papa om nog een beetje schoon te blijven….

Inkleuren is een serieuze zaak:

Daar wordt nog eens aan de deur geklopt…

Het is pakjesavond en vol verwachting klopt ons hart. Sinterklaas had Bert al een paar keer verteld dat op pakjesavond er ook een zak vol cadeautjes voor hem en Alex zou zijn, dus het wachten viel zwaar. Het was al een spannend dagje geweest met de Sint die ook zomaar op school langskwam en ook nog in de klas kwam kijken. Ook was Sint even bij Alex op het kinderdagverblijf geweest om daar wat cadeautjes voor het kinderplein achter te laten. Voor de zekerheid werd er vroeg gegeten en terwijl er net koffie stond werd er ineens op het raam geklopt. Geen angst meer, Bert wist immers wat er aan de hand was, en meteen werd er gesprint naar de deur en naar buiten, want wáár was die Piet nu? Ze zijn wel heel snel hoor, want Piet was nergens meer te bekennen, maar binnen lagen de pepernoten overal en stond een grote zak vol met cadeautjes. Op het adreslabel stond: fam. de Liefde. Tja dat zullen wij dan wel zijn… Ook stond er nog een heel groot cadeau apart, dat bleek voor Alex en Bert samen te zijn, dus dat werd als eerste uitgepakt.

Continue reading Daar wordt nog eens aan de deur geklopt…

Daar wordt aan de deur geklopt…

We waren uitgenodigd om te eten bij opa en oma, toen ineens keihard op de deur werd geklopt en er twee pieten binnen stonden! Of Sinterklaas al binnen was? Bert en Alex, nog een beetje beduusd van het harde kloppen op de deur antwoordden verbaasd ‘nee’, dus moest er gezongen worden: “Sinterklaasje kom maar binnen…” En jahoor, daar was hij, samen met nog een piet. Sinterklaas bij opa en oma. Bert bleef even op een afstandje en Alex zocht snel de bescherming van papa en mama op, maar het ijs was snel gebroken.

Continue reading Daar wordt aan de deur geklopt…