Puppy

Toen mama nog klein was, was Puppy een van haar liefste vriendjes. Maar eenmaal ouder vond ze een nieuw vriendje voor hem, iemand die vast wel zo’n vriendje kon gebruiken: mama’s neefje Vincent, toen zelf nog maar een baby’tje. Inmiddels is ook Vincent groot geworden en bracht hij Puppy mee voor Alex, toen Alex net was geboren.

Een paar jaar heeft Puppy geduldig gewacht en op zijn kamer van een afstandje zijn bedje bewaakt, maar inmiddels is Puppy uitgenodigd om van dichtbij Alex’ dromen te bewaken en zijn ze dikke vriendjes geworden!

Alex en Puppy

Fietsenrek

Tot Bert’s grote verdriet aan het begin van het schooljaar, zaten er nog steeds geen tanden los, terwijl al diverse klasgenootjes losse tanden en /of tanden eruit hadden. Met enig geweld werd dan ook regelmatig geprobeerd of ze echt niet los zaten. Ook worden de voortanden veelvuldig gebruikt voor het loswrikken van oa lego-blokjes in de hoop dat ze dan wel los gaan.

Een paar weken geleden zaten er dan eindelijk toch een aantal tanden een beetje los en ook meer dan alleen maar tijdelijk los door de Lego-blokjes 😉 Maar ook dan is het nog lang wachten, maar gisteren was het dan zover. Het eerste tandje ging eruit, op school. Vol trots liet Bert zijn tandje aan een klasgenootje zien, om ‘m vervolgens te laten vallen en kwijt was het tandje….

‘s Avonds hebben we snel een foto gemaakt van zijn nieuwe gebitstoestand, mét gat. En gelukkig net op tijd, want vandaag is ook het tweede losse tandje eruit geraakt. Vol trots poseert Bert ook weer met een nog groter gat tussen zijn tanden 🙂 Het laatste tandje is gelukkig wel bewaard gebleven en verblijft in een mooi doosje.

Sneeuwpret

En toen was afgelopen maandag ineens de wereld wit. In de nacht van 4 op 5 januari is wel 10-15 cm sneeuw gevallen. Wat jammer dat net deze maandag het ‘gewone’ leven weer begint en er dus naar school, werk en kdv gegaan moest worden… Gelukkig bleef de sneeuw lang liggen en kon er in de loop van de week nog volop gespeeld worden! Sinds deze zomer zijn we een echte slee rijker, gekregen van onze overburen, en dat komt nu goed uit!

Bert trekt Alex moeiteloos door de sneeuw, maar andersom lukt het ook wel! Het mooiste is het natuurlijk als papa of mama trekt, maar daar zijn geen foto’s van (tja dan hebben we onze handen vol 😉 ).

Kerstboom wordt niet meer opgehaald…

In Eindhoven wordt sinds dit jaar de kerstboom niet meer aan huis opgehaald, maar kan worden ingeleverd op centrale punten, pas vanaf 10 januari (nb na driekoningen natuurlijk).

Op 1 januari haalt mama traditioneel 😉 de ballen uit de kerstboom en gaan alle kerstspullen naar zolder. Een nieuw jaar, een vers begin, even weer een gewoon huis. De boom, ontdaan van al zijn versierselen, ging normaliter naar de voortuin om het afhalen af te wachten; dit jaar naar de achtertuin als speeltje voor de jongens 😉

Vakkundig wordt de boom ontdaan van alle losse takken en wordt de stam in stukken gezaagd.

Continue reading Kerstboom wordt niet meer opgehaald…