Buitenspelen

Heel langzaam begint het weer richting de lente te kruipen en dus komt ook de fiets weer vaker uit de schuur en is het speeltuintje droog genoeg om doorheen te banjeren.

Alex heeft nu de oude fiets van Bert en met zijwieltjes eraan kan hij al flink hard fietsen. Bert is helemaal de grote broer en blijft in de buurt om te zorgen dat Alex niet zomaar op de weg rijdt en netjes opzij gaat als er een auto aankomt. Gelukkig dat dat in onze wijk wel meevalt en er dus rustig gefietst kan worden.

Alex fietsend Bert op de fiets mooi mannetje

Continue reading Buitenspelen

Olifantenpuzzel

Alex ontwikkelt zich de laatste paar maanden tot echte puzzelfanaat. Geen enkele puzzel is veilig, maar ze worden dan ook weer tot in de puntjes verzorgd terug gelegd. Ingespannen zit hij dan aan de kleine tafel, geen klacht over de puzzel, hij zoekt gewoon verder naar het volgende stukje. Hij vraagt niet om hulp en klaagt hooguit over pijn in zijn nek na een lange puzzelsessie.

Een van zijn meest favoriete op dit moment is de olifantpuzzel die door oma Jetske is gemaakt. Vol trots presenteert hij aan iedereen de puzzel van de olifant, met een baby in zijn buik! Om vervolgens in een recordtempo de puzzel weer in elkaar te zetten, geen makkelijke klus!

alleen de 'baby' ligt er nog, ingespannen wordt er gewerkt bijna klaar en vol trots!

Carnaval

En het is weer zover. De tijd van het jaar waarin hier onder de rivieren de wereld zich ineens anders gedraagt. De tijd van het jaar waar je de meest vreemde creaturen overal tegenkomt…. Carnaval.

Natuurlijk doen ook Bert en Alex mee aan het grote verkleedfeest van het jaar. Op de laatste vrijdag voor de vakantie wordt er carnaval gevierd op de Bert’s school, met ‘s middags een heuse optocht door de wijk. Ook Alex mocht op die dag al verkleed naar het KDV komen. Eigenlijk wilde Alex als spiderman, maar één blik op het brandweerpak dat in de kast hing en hij was verkocht. Bert had al eerder bedacht dat hij net als vorig jaar als piraat wilde gaan, iets wat ongetwijfeld te maken heeft met het huidige thema “piraten” in de klas 🙂 En natuurlijk kwamen ze het huis niet uit zonder verplicht te poseren voor mama; iets wat ze allebei graag doen, maar sámen op de foto, dat is schier onmogelijk….

brandweerpak links brandweerpak midden hier ben ik!

stoere piraat Maar ook wel lief hoor!

Natuurlijk nodigt fotograferen ook uit tot gekke bekken trekken, maar dat kunnen ze ook bijzonder goed!

jut en jul boeh! joehoe!