Kerstdiner

Kerst houdt natuurlijk niet meteen na 26 december op… Het kerstdiner staat dit jaar gepland op derde kerstdag. Opa, oma, Dennis en Esther eten met ons mee. Opnieuw vallen de jongens in de prijzen en krijgen ze ietwat verlate (of juist hele vroege!) verjaardagscadeaus. Het piratenschip voor Alex valt ook bij de wat oudere jongens in de smaak 😉 ook iets te letterlijk, dus moeten Bert en Alex onder de bank op zoek naar de gevallen kleine onderdeeltjes…

Continue reading Kerstdiner

Kerst 2009

Alle cadeautjes onder onze boom worden eerste kerstdag ingepakt en meegenomen naar opa en oma, want daar gaan we ze uitpakken. Opa en oma hebben geen echte kerstboom, maar de geïmproviseerde versie werkt ook uitstekend!

Omstebeurt mogen Alex en Bert een pakje pakken en aan de juiste persoon geven. En na een paar keer kan Alex zelf zonder hulp de namen lezen!

Continue reading Kerst 2009

Sneeuwpret

De kortste dag komt eraan en daarmee ook het officiële begin van de winter. Het weer voelt dit goed aan en na een tijdje van flinke kou wordt het volgende winterse gevoel ingezet en er valt een dik pak sneeuw. Papa en mama waren een nachtje weg, dus Bert en Alex mochten bij opa en oma logeren. Gelukkig kwam mama nog even de slee brengen, want daar was het wel weer voor!

In het park zijn er flink wat heuvels waar vanaf gesleed kan worden, het kan niet hard genoeg gaan!

Continue reading Sneeuwpret

Kerstboom

Met Sinterklaas veilig in de boot naar Spanje is het alweer snel tijd voor het volgende feest: kerstmis!

Samen met Bert en Alex gaat mama op de eerstkomende zaterdag een kerstboom kopen bij ‘onze’ groentenboer. Vakkundig worden de bomen door de mannen gekeurd en eentje mag er mee naar huis. Natuurlijk helpen ze allebei goed mee om het gevaarte naar binnen te sjouwen. Eenmaal binnen is hij toch nog best hoog!

Continue reading Kerstboom

Toch nog pakjesavond

Nadat Sinterklaas gisteren al op bezoek was geweest bij opa en oma, verwachtten we niet dat hij nogmaals langs zou komen. Bert en Alex waren immers al flink verwend. Maar toen we terugreden van af het Chinese restaurant zag papa een Piet wegrennen uit de straat…

Eenmaal thuisgekomen bleek dat Sinterklaas toch langs was geweest en had een grote zak bij de openhaard achter gelaten met een lang gedicht die Bert uitstekend heeft voorgelezen. En dan, uitpakken maar!

Een gevulde zak met gedicht uitpakken op elkaar wachten

Continue reading Toch nog pakjesavond

Rapportetentje

Met twee van die prachtige rapporten is het tijd om de traditie, die we vorig jaar begonnen zijn, weer op te nemen. Alex en Bert mogen dus een plek kiezen om uit eten te gaan. Papa en mama waren niet helemaal ongelukkig met hun keuze om naar ‘ons’ Chinese restaurant te gaan 🙂 En we hebben gesmuld!

smullen een heleboel lekkere dingetjes en nog meer smullen

Sinterklaas komt op bezoek

Opa en oma hadden gevraagd of papa en mama en Bert&Alex komen eten, want de afgelopen weken hebben Alex en Bert wel vaak daar gespeeld en gelogeerd, maar papa en mama waren telkens weg. Ook hadden de mannen hun rapport gekregen die natuurlijk aan opa en oma getoond moest worden.

Na het eten, toen de grote mensen koffie aan het drinken waren, werd er ineens op de deur gebonsd! Een grote Piet kwam binnen strooide heeeeel veel pepernoten en vulde ook nog even de bakken af die Bert tevoorschijn haalde om alle gestrooide noten in te doen. De Sint zelf kwam even later ook en oma zette snel een mooie stoel neer. Met het boek in de hand riep de Sint eerst Alex bij zich, op schoot… Bert kijkt toe, maar werpt af en toe ook een gespannen blik op die rare piet naast hem.

strooien? zeg maar bakken vol! Alex bij Sint op schoot Bert vind de piet wel heel gek en spannend

Continue reading Sinterklaas komt op bezoek

1e rapport Bert in groep 4/5

Ook voor Bert komt het eerste rapport van dit jaar. In groep 4 ligt natuurlijk de nadruk alweer veel meer op echte leerzaken. Met rekenen en taal gaat het prima en scoort hij onveranderd ‘goed’. Het rekenen op groep 5 niveau gaat ook prima, Bert kent bijna alle tafels! Maar wat Bert het allerleukste vindt is wereldoriëntatie wat in twee vakken wordt gegeven (natuniek (natuur en techniek) en blauwe planeet). De juf schrijft erover:

Continue reading 1e rapport Bert in groep 4/5