C-diploma voor Bert!

En alsof het niets is, gaat Bert moeiteloos door met zwemmen en amper 3 maanden na zijn B-diploma mag hij al afzwemmen voor C! Hij vindt het wel een beetje spannend hoor. Zwemmen voor C is ook niet niets. Ze moeten met een regenjas zwemmen en flinke afstanden afleggen. Daarnaast moeten ze met een koprol te water gaan, onder een mat doorzwemmen en ligt het gat onderwater ook weer een paar meter verder. Echt zwemmen voor gevorderden.


Continue reading C-diploma voor Bert!

Diploma schaatsen I

Na acht zondagen een uur lang geschaatst te hebben is het tijd voor de eerste keer diploma schaatsen. De jongens hebben goed geoefend en dat is te zien! Ze moeten eerst hun kunsten laten zien op het afgezette stukje van de schaatsbaan: slalom, bochtjes en een remproef. Daarna krijgen ze een stempelkaart en moeten er in 20 minuten zoveel mogelijk rondjes geschaatst worden. Let goed op, want ook oma komt een keertje langsschaatsen 🙂

Continue reading Diploma schaatsen I

Sinterklaas 2010

En toen was het vijf december, Sinterklaas is jarig! In afwachting of de Sint ook dit jaar ons huis zou vinden hadden we opa en oma ook maar uitgenodigd. En jahoor, in de middag dacht Bert ineens een Piet te zien. Hij is nog snel erachteraan gerend, maar kon hem niet meer inhalen. Piet had wel een grote zak in de gang achtergelaten!

De buit werd snel naar binnen gebracht en om beurten haalden Bert en Alex cadeautjes eruit. De zak was ook aardig gevuld met snoepgoed, wat even apart in bakjes werd gedaan om tussendoor lekker van te snoepen.

Continue reading Sinterklaas 2010