Tweede competitiewedstrijd

Het was tijd voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De uitslag van deze wedstrijd tezamen met de uitslag van de vorige competitiewedstrijd bepaalt welke vereniging met haar A of B/C jongens- of meisjespupillen naar de Brabantse kampioenschappen mag. De jongens B/C pupillen van Eindhoven Atletiek staan er niet best voor met een vierde plek (van vijf), dus dat wordt hard aanpoten.

Deze keer is Eindhoven Atletiek de gastheer. Het weer is mooi, niet te warm, droog, maar wel met een flink windje, waar Bert met name met balwerpen last van had. Zo ver als de vorige keer gooide hij niet, maar nog wel een ruime 15 meter. Ook bij hardlopen had Bert wind tegen, dat valt nog niet mee!

Op de foto trouwens helemaal links Timo, snelste van Brabant, uit Veldhoven. Timo is ook de zoon van een collega van papa en slechts 2 weken ouder dan Bert. Rechts daarnaast Jack, snelste van Eindhoven Atletiek. Hij zou ook de beste jongens B-pupil zijn die dag. Let maar eens op die twee in het filmpje van de 40m sprint:

Continue reading Tweede competitiewedstrijd

Irrland

Aan het einde van de eerste week mei-vakantie zijn mama, Bert en Alex naar Irrland geweest. Dit is een speeltuin/boerderij net over de grens in Duitsland, in Kevelaer; ongeveer een uur rijden vanaf Eindhoven. De Duitsers hadden geen vakantie dus het was erg rustig met overwegend Nederlanders.

Het park is groot opgezet met drie verbonden stukken. Op elk van de stukken zijn allerlei speelplekken voor kinderen opgezet met daaromheen tafels en rustbanken voor de ouders. Ook staan er overal BBQs klaar voor gebruik (wel zelf kolen en voedsel meenemen!).

We begonnen in het eerste deel bij een grote hooiberg. Dit was al meteen een groot succes en de mannen leefden zich in, onder en op de hooibalen uit. Vooral Alex vond het geweldig en klom meteen er weer bovenop na een hapje eten. Daarna toch maar verder en vonden we een oase met een water gevuld kussen waarop gespeeld kon worden. Het was net alsof je écht op water stond!

Continue reading Irrland