Manegecross 2012

Zoals de naam al doet vermoeden, was de laatste cross van het seizoen bij een manege, ehm zelfs ín een manege. Er was een mooi parcours opgesteld en als heuse paardjes mochten de atleten door de bak crossen, met hier een daar een hindernis om overheen te springen. De manegecross is alléén voor Eindhoven Atletiek jeugd (pupillen en junioren) en die mogen dan ook een broertje of zusje meenemen. Sinds 2 weken doet Alex ook aan atletiek en hij wilde wel meedoen. Dus ook Alex ging de bak in en mocht met de mini- en C-pupillen meerennen. 3 rondjes maar liefst!

Eerst maar eens opwarmen en het parcours verkennen met Bert.

Continue reading Manegecross 2012

Rapporten groep 4 en 6

En het is maart, rapportentijd. Deze keer de rapporten van groep 4! en groep 6, want tussendoor, net na de carnaval, is Alex overgegaan van groep 3 naar groep 4. Zijn rapport nu is nog de vorm van groep 3, maar staat vol met de dingetjes die hij moest doen om over te kunnen gaan naar groep 4. Voor Bert is het ‘gewoon’ het tweede rapport van groep 6, met ook de uitslag van zijn werkstuk: Goed!

Continue reading Rapporten groep 4 en 6

Nog een keertje diploma-schaatsen

Als enige is Alex doorgegaan met schaatsles vanaf januari 2012 en vandaag was het diploma schaatsen. Deze cursus zit Alex in de tweede groep en heeft hij veel bijgeleerd en de eerste oefeningen gedaan om ook straks in de bochten te kunnen overstappen. Bij het diploma schaatsen moesten ze vooral laten zien wat ze zoal geleerd hadden en ook vooral veel rondjes schaatsen!

Als losse techniek lieten ze het bochtje schaatsen zien. Alex kan heel snel, maar vloog telkens daardoor wel bijna uit de bocht…

Continue reading Nog een keertje diploma-schaatsen