Eerste pupillenwedstrijd 2012, nieuwe stijl

Na het cross-seizoen is nu weer het seizoen aangebroken voor de ‘gewone’ atletiekwedstrijden, buiten, op de baan. Als proef draait de regio rondom Eindhoven dit jaar een nieuwe stijl variant van de pupillenwedstrijden waarbij het vooral gaat om het beleven van de atletiek en minder om individuele prestaties. De atleten worden in teams ingedeeld en strijden ook als team. Alleen als team kun je winnen, maar als individu krijg je natuurlijk wel al je resultaten mee naar huis om te kijken of je jezelf ergens verbeterd hebt. Naast de teams is er meer veranderd. Er worden meer onderdelen gedaan in een kortere tijd en per onderdeel mag je, zolang er nog tijd is, net zo vaak opnieuw proberen als je wilt.

Alex is nu op atletiek gegaan, dus deze eerste wedstrijd doen ze samen, wel elk in hun eigen team, want Alex is bij de mini- en C-pupillen ingedeeld en Bert is inmiddels een eerstejaars A-pupil.

Er wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up en daarna door naar het eerste (nieuwe) onderdeel, de team estafette. Eerst de A-pupillen (9 teams!) en daarna de B/C/mini-pupillen (10 teams, waarvan 4 C/mini). Met de ‘kanonnen’ Jasper, Jack, Maiko en Chiel in zijn team, won het team van Bert de estafette. Dat was een goed begin. Ook Bert straalde en aan zijn haren te zien, maakte hij flinke vaart.

Continue reading Eerste pupillenwedstrijd 2012, nieuwe stijl