Eindrapport Bert, over naar groep 5

Natuurlijk heeft ook Bert zijn rapport gekregen en ook hij kreeg mooie woorden van de juf mee:

Wat ben je aan het groeien jongen! Erg goed om te zien.

En bij de kennisgebieden:

Je doet erg goed mee tijdens de lessen. Je laat veel van je horen, toppie!

Natuurlijk wordt er ook veel van je verwacht in groep 4 en dat blijft soms moeilijk. Cognitief is alles prima met A’s voor de CITOs van lezen en taal; alleen spelling is een B. De juf schrijft hierbij:

Je doet alles in een razend tempo. Probeer de tijd te nemen voor je werk. Het ziet er netter uit en je maakt minder foutjes.

RekenCITO voor zowel groep 4 als 5 rekenen is een A; en in het algemeen is het groep 5 rekenen goed, behalve klokkijken, dit is ruimvoldoende. Hiervoor geldt hetzelfde als voor het spellen; Bert kan het prima, maar vindt het zo saai dat hij slordigheidsfoutjes maakt. Volgend jaar rekenen gaat dus gewoon verder op groep 6 niveau.

Uiteraard is Bert over naar groep 5. Ze houden dezelfde combinatie, dus groep 4/5 van nu wordt groep 5/6. De juf, pas sinds mei bij deze school, blijft volgend jaar ook bij hun.

Bert is Bert en zijn enorme interesse in alles om zich heen maakt regelmatig dat hij is afgeleid. Het rapport laat een ‘goed’ zien voor zijn motivatie en in alles zien we ook dat Bert zich enorm inzet om beter te worden, beter op te letten en zich niet af te laten leiden. En dat is superknap! Het is een prachtig rapport en papa en mama zijn reuzetrots!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *