Bezoekje aan de Oliemeulen

Het is vakantie, het is mooi weer, tijd voor een dierentuin. Om eens een keer naar iets anders te gaan, besluiten we voor dierenpark de Oliemeulen in Tilburg. In dit kleine dierenpark, midden in Tilburg, vind je niet de gebruikelijke dieren zoals olifanten en giraffen, maar ligt de focus op de reptielen. Binnen een grote varieteit aan alle soorten kikkertjes en hagedissen en hier en daar wat spinnen en insecten en buiten wat grotere reptielen, maar ook wat andere diersoorten.

Al gauw blijkt er een slangen+spinnen demonstratie te zijn waar we naar toe gaan. Op verzoek van Bert zitten we op de voorste rij. De meneer van het dierenpark vertelt over slangen en spinnen, hun eigenschappen, gevaren en hun voorkomen in Nederland. Daarna mogen we zowel een slang om ons nek hebben als een spin op onze handen. De slang durft Bert wel, maar de spin laat hij graag aan mama over. Alex vindt bij mama dichtbij genoeg 😉

Buiten blijken er naast reptielen nog een hoop andere dieren te zijn zoals roofvogels, kleine aapjes, en een paardje. Ook is er een speeltoestel waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Naast alle mooie plekjes waar mama van de jongens een foto moet nemen, vergeet je soms bijna dat het om de reptielen gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *