rare eters

Bert is een alleseter, er is maar weinig dat hij niet lust. Hij is niet zo gek op bloemkool, maar komt daar ook weer van terug en hij heeft zo zijn periodes dat hij ineens iets niet lust, terwijl hij het de dag ervoor nog op heeft. En eigenlijk past hier ook wel bij dat Bert ook gek is op meer ‘aparte’ smaken, zo lust hij graag spruitjes en bietjes, maar ook graag olijven, kokos en pittig eten.

Alex is een ander verhaal, die is heel kieskeurig. Zo lust hij bijna geen fruit, dat wil zeggen geen ‘standaard’ fruit, dus geen appel of banaan, maar wel mango, watermeloen en Nja (soort Vietnamese lychee). Hij is dol op vlees, maar niet op rundvlees en is verder kieskeurig in zijn groenten; geen ‘la (sla), geen kool, geen paprika, geen prei, geen mais, maar wel spruitjes, sperziebonen, doperwten, worteltjes-uit-blik en bloemkool. En olijven, ja olijven, daar kan je hem wakker voor maken 🙂

En ook hij heeft zo zijn buien. Zo lust hij best aardappels, maar komt dat soms niet uit. Dus als papa en mama vol goede moed een aardappel op zijn bord scheppen terwijl hij verderop het bakje met worteltjes-uit-blik al ziet staan dan kunnen ze het heen-en-weer krijgen, maar die aardappels gaan dus ‘hup’ weer terug in de pan 😉 🙂

Rare eters, die kinderen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *