Hout

Zomaar op een woensdagmiddag in november lopen mama, Alex en Bert naar huis. Onderweg in de straat liggen overal stukken hout, vers afgezaagd van de bomen. Tja, dan moet je even een wagentje halen om al dat hout te verzamelen. Tenslotte is het houthok bijna leeg 🙂

Het is een flinke stapel!

In het weekend wordt de stapel verwerkt tot brandbare blokken. Allereerst moet de boel op grootte gezaagd worden. Veiligheid is belangrijk, dus worden de veiligheidsbrillen erbij gehaald, óók voor meehelpende kleuters!

Daarna moeten de blokken gekliefd worden. Dit maakt zoveel indruk op Alex dat bij de behandeling van de letter ‘K’ de volgende week, hij meteen een woord met ‘K’ weet: Klieven. Hij kan het ook nog goed uitleggen: je legt een houtblok in de machine dan wordt er een driehoekige stuk metaal tegenaan gedrukt waardoor het hout splijt. Uiteindelijk is dan ons houthok weer vol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *