Het zonnestelsel

Eigenlijk hoeft het pas in groep 6, maar in groep 5 mocht het ook: een werkstuk maken. En Bert wilde dat wel. Al gauw wist hij waar hij het over ging hebben: het Zonnestelsel. Hij had al een boek over ruimtevaart en planeten waar het een en ander in stond. In de bibliotheek haalden we er nog een paar boeken bij zodat er genoeg kennis voor handen was.

Het moeilijkste van een werkstuk is goed bedenken wat je precies wilt vertellen. Bert had dat goed gedaan. Met wat aanwijzingen van school had hij een mindmap gemaakt en daaruit een lijst gehaald met alle hoofdstukken. En dan is het schrijven maar en dat is nog best lastig. Eerst puntsgewijs opschrijven wat bij een hoofdstuk hoort, maar om daar nu een ├ęcht hoofdstuk met ├ęchte zinnen van te maken, valt nog niet mee. Maar Bert zet door. Een beetje aanmoediging en aansporing van papa en mama en dan gaat het soms ineens snel en is het af:

Over het maken van dit werkstuk zegt Bert zelf het volgende:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *