Afschaatsen II

Na de kerstvakantie is Bert verder gegaan met schaatslessen. Alex heeft geen les meer meegedaan, maar ging wel vaak mee schaatsen op zondagochtend met mama en oma, terwijl Bert zijn les had. En ook na deze tweede periode van 9 lessen volgde het diplomaschaatsen. Opnieuw moesten een paar technische kunstjes getoond worden: slalom, bochten en remproef en daarna in 15 minuten, deze keer, zoveel mogelijk rondjes schaatsen. Papa en opa waren voor de gelegenheid meegegaan en helpen met schaatsen aantrekken en foto’s maken.

Bert schaatst duidelijk alweer stukken beter dan een paar maanden eerder. Vol zelfvertrouwen schaatst hij in de midden baan, zo dicht mogelijk bij de binnenste baan om de ruimte te hebben. Mama schaatst een stukje achter hem aan, maar inhalen lukt niet!

Moe, maar voldaan showt Bert zijn stempelkaart. Er is tot nr 13 gestempeld, dat zouden 6 rondjes meer zijn dan de vorige keer in 5 minuten minder tijd… Even goed stempels tellen leidt tot 10 stempels, nog steeds indrukwekkend want dat is bijna 2x zo snel!

En dan is het tijd voor de uitreiking. Wederom ergens in een kleedkamer. Naast het diploma (waar die 13 rondjes op staan ;-)) krijgt Bert ook nog een sleutelhanger, een speldje en een paar schaatsveters. Hartstikke goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *