Competitiewedstrijd Atletiek

Bert doet sinds een paar weken aan atletiek bij Eindhoven Atletiek. Deze zaterdag was de eerste competitiewedstrijd in dit seizoen en Bert mocht meteen ook mee doen. De wedstrijd vond plaats bij de atletiekvereniging in Veldhoven, GVAC, en er namen 5 atletiekverenigingen aan deel. Hoewel er ook een individueel klassement wordt opgemaakt, gaat de wedstrijd over de vereniging. Bert is, op basis van zijn geboortejaar, een zogenaamde B-pupil (kinderen een jaar jonger zijn C-pupil, 1 en 2 jaar ouder zijn A-pupil). In totaal waren er 15 jongens van verschillende verenigingen als B-pupil aanwezig. De wedstrijd bestond uit een meerkamp met de onderdelen: 40meter sprint, verspringen, hoogspringen en balwerpen. Als afsluiting, maar dat telde niet mee voor het klassement, is er een estafette van 6×50 meter gedaan tussen de verschillende verenigingen.

Bert in actie:

Verspringen, nog nooit eerder gedaan:

Drie pogingen leverde uiteindelijk 2,46 meter op en werd hij 13e. Niet slecht!

Sprinten:

40 meter in 7,96 seconden. Derde in zijn serie, 11e totaal.

Balwerpen:

Balwerpen ging helemaal niet slecht en met 19,09 meter eindigt Bert als 5e!

En als laaste hoogspringen. Dat had hij gelukkig op school al eens gedaan, dus de techniek was bekend. Geen foto’s daarvoor was het te spannend. Bert haalde met gemak 80,85 en 90 cm. Bij de 95cm moest hij één keer overspringen, maar toch gehaald. Helaas was de 1 meter nèt iets te hoog die dag. Helemaal niet slecht en met 95cm werd hij ook hier 5e.

De totaalscore over de hele meerkamp leverde Bert een 8e plek op. Hardstikke knap voor zijn allereerste wedstrijd!

Eindhoven Atletiek moet er nog wel wat aan trekken, want de vereniging staat nu 4e op het totaal van 5. Eind mei is de tweede (en laatste) competitiewedstrijd….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *