Irrland

Aan het einde van de eerste week mei-vakantie zijn mama, Bert en Alex naar Irrland geweest. Dit is een speeltuin/boerderij net over de grens in Duitsland, in Kevelaer; ongeveer een uur rijden vanaf Eindhoven. De Duitsers hadden geen vakantie dus het was erg rustig met overwegend Nederlanders.

Het park is groot opgezet met drie verbonden stukken. Op elk van de stukken zijn allerlei speelplekken voor kinderen opgezet met daaromheen tafels en rustbanken voor de ouders. Ook staan er overal BBQs klaar voor gebruik (wel zelf kolen en voedsel meenemen!).

We begonnen in het eerste deel bij een grote hooiberg. Dit was al meteen een groot succes en de mannen leefden zich in, onder en op de hooibalen uit. Vooral Alex vond het geweldig en klom meteen er weer bovenop na een hapje eten. Daarna toch maar verder en vonden we een oase met een water gevuld kussen waarop gespeeld kon worden. Het was net alsof je ├ęcht op water stond!

In dit stuk was ook nog een plek voor kleuters met allerlei klimtoestellen en glijbaantjes, maar dat vonden de mannen te simpel ;-). Aan het einde van het deel was nog een flink klimnet. De mannen kennen geen angst en zaten binnen de kortste keren in de top!

En toen naar het volgende deel via een ondergrondse gang (onder de weg door). Dit deel wordt gedomineerd door grote springkussens. Meteen aan het begin de grootste. Opnieuw klimmen beide mannen zonder enige angst naar boven. Goed kijken dan zie je Alex bovenop staan (rood shirt) en Bert iets later alweer op weg naar beneden (geel shirt).

In dit stuk was ook een doolhof van bamboeplanten, wat het doolhof van Minotaurus weerspiegelde. Helaas stond de mythe in het Duits uitgelegd, dus dat was voor de jongens wat lastig. Het doolhof was meer een hele lange, kronkelige gang. Wel mooi! En aan het einde vonden we de Minotaurus.

Er is ook veel water in het park. Geen zwemkleren bij ons, dus echt in de speelbaden konden we niet, maar zo’n stroompje om in te klauteren was niet te weerstaan. Al snel was Alex in het water gevallen, dus broek maar uit en in de onderbroek verder. Bert ging wel met broek verder, maar die werd gaande weg al natter en natter. Nadat ze onder het bruggetje waren geklauterd was ook zijn broek toe aan een droogbeurt.

Vlakbij het bruggetje een mooi plekje om op te drogen. Terwijl de broeken in het zonnetje liggen te drogen, wagen de mannen zich aan een potje schaak.

Met enigszins vochtige broeken gaan we na een tijdje weer verder. We bezoeken het laatste deel wat gedomineerd wordt door grote glijbanen. Glijden mag alleen op een mat, maar de matten zijn schaars en we besluiten weer terug naar deel 2 te gaan. Er zijn nog meer grote ballonnen om op te springen en spelen. Mama gaat er lekker bij zitten, boekje erbij in het zonnetje, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *