Tweede competitiewedstrijd

Het was tijd voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De uitslag van deze wedstrijd tezamen met de uitslag van de vorige competitiewedstrijd bepaalt welke vereniging met haar A of B/C jongens- of meisjespupillen naar de Brabantse kampioenschappen mag. De jongens B/C pupillen van Eindhoven Atletiek staan er niet best voor met een vierde plek (van vijf), dus dat wordt hard aanpoten.

Deze keer is Eindhoven Atletiek de gastheer. Het weer is mooi, niet te warm, droog, maar wel met een flink windje, waar Bert met name met balwerpen last van had. Zo ver als de vorige keer gooide hij niet, maar nog wel een ruime 15 meter. Ook bij hardlopen had Bert wind tegen, dat valt nog niet mee!

Op de foto trouwens helemaal links Timo, snelste van Brabant, uit Veldhoven. Timo is ook de zoon van een collega van papa en slechts 2 weken ouder dan Bert. Rechts daarnaast Jack, snelste van Eindhoven Atletiek. Hij zou ook de beste jongens B-pupil zijn die dag. Let maar eens op die twee in het filmpje van de 40m sprint:

Er doen flink wat meer kinderen mee dan de vorige keer en de jongens B pupillen zijn met 24 kinderen. Dat geeft tussendoor een hoop wachttijd. Gelukkig zijn er een hoop bekenden en al gauw vormt er zich een vriendengroepje. Zeker bij het Hoogspringen waar ze zich al snel ‘de club van nog nooit eraf’ noemen. Bij 0.90meter zijn ze nog allemaal in één keer erover gesprongen.


Van links naar rechts: Tijn, Jack, Timo, Bert, Siebe

Hoogspringen gaat Bert goed af en deze keer scherpte hij zijn record aan naar 1.00m Superknap!

Met zoveel mensen meer die meedoen, is de competie stukken groter, natuurlijk. Opnieuw zit Bert met zijn totaal aantal punten in de middenmoot, 11e van de 24. Knap gedaan! en mét twee nieuwe records, hoogspringen (1 meter) en verspringen (2.53m).

De jongens B/C-pupillen van Eindhoven Atletiek hebben het samen zo goed gedaan dat ze nu bovenaan staan in de pool en samen met GVAC uit Veldhoven mogen ze naar de Brabantse kampioenschappen. Van elk team mogen er echter maar 6 daarnaar toe, dus het is afwachten of Bert evt dan ook mag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *