10 minuten

Het is alweer tijd voor het eerste rapport, alleen in groep 1 en 2 doen ze daar niet aan. Het eerste rapport valt namelijk in de tijd dat nog niet alle toetsen gedaan zijn en het is vooral voor de groep 1 kinderen nog erg vroeg in hun schoolcarriere. Wel hadden ze dit jaar voor het eerst een soort leerlingformulier waar even de belangrijkste punten worden aangestipt (sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, taal, rekenen, ruimte&tijd, kunstzinnige ontwikkeling).

Een kleine greep uit dit formulier:

Toelichting:
Bert maakt goed contact met andere kinderen. Hij is behulpzaam en kan goed samen spelen. Met de leerkracht heeft Bert ook goed contact. Hij vertelt graag dingen die hij meemaakt.

Leerlingkenmerken
Bert is een slimme jongen die uitdaging nodig heeft. In de kring kan hij snel afgeleid zijn en gaat dan met andere kinderen spelen. Hij kan heel betrokken zijn en dan is zijn luisterhouding goed. Bert moet nog leren om in de kring op zijn beurt te wachten en stil te zijn wanneer dat van hem gevraagd wordt. Bert kan goed werken al is hij soms wat ongeduldig waardoor hij slordig werkt.

Algemene opmerkingen:
Bert gaat graag naar school en het is fijn om hem zo enthousiast te zien. ert is leergierig en pikt alles snel op. Hij kan zelfs al wat lezen. Bert heeft veel uitdaging nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *