Alex leert lezen

En dan zit je √©indelijk in groep 3 en dan ga je dus leren lezen…. Na een week werd Alex op AVI niveau getest, waar maar liefst AVI E4 uitkwam. Dus qua leesniveau zit Alex nu op einde groep 4 niveau en mag hij oefenen met M5 (midden groep 5) boekjes. Dat was ook precies wat mama dacht en kwam ook precies overeen met de boekjes die we al bij de bibliotheek uitkozen.

Dit betekent dat Alex in de klas met de ‘zonnetjes’ meedoet en samen met nog 5 andere kinderen een aangepast programma volgt, waarbij ze veel zelfstandiger een iets hoger niveau lezen en taal doen.

Iets wat wel gelijk is voor de hele klas is het leestempo oefenen. Dit gaat natuurlijk met woorden die iedereen kan lezen, dus het eerste blad wat aan huiswerk mee naar huis ging bevatte woorden als AAP, MAAN, VIS en MES. 30 woorden moesten geoefend worden voor de leestoets op maandag; met de opdracht zovel mogelijk woorden te lezen in 1 minuut.

Thuis proberen leverde de allereerste keer 20 seconden op voor het hele blad van 30 woorden. Twee dagen later deed Alex het in 15 seconden en op de uiteindelijke toets op school las hij alles in 12 seconden!

Goed gedaan Alex!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *