Texel 2011, zomervakantie

Inmiddels begint het een traditie te worden. In de zomervakantie naar Texel, naar ons ‘eigen’ huisje ‘t Eikenbosje. En toch blijkt elk jaar weer net iets anders dan alle andere keren met eigen bijzonderheden. Dit jaar werd wat gekenmerkt door pech. Het weer was wat onbetrouwbaar met relatief veel regendagen en dagen waarop het koud was. Het strand hebben we daardoor bijna niet gezien. Daar kwam bij dat zowel Alex als Martin wat ziekjes waren en we een bezoekje aan de huisartsenpost konden toevoegen aan alle uitjes die we ooit op Texel hebben gedaan. Gelukkig bleven er ook nog veel mooie momenten over en hebben we ook genoeg dingen gedaan die we nog niet eerder hadden gedaan, naast een flinke dosis uitrusten 🙂

Dag 1 was meteen een regendag. Op zaterdag toen we aankwamen was het gelukkig droog en konden we ongestoord de auto uitpakken en de noodzakelijke boodschappen doen. Maar zondag regende het, de hele dag…. Toen het even wat minder was zijn mama, Bert en Alex eropuit getrokken. Laarzen aan, regenjassen aan en wandelen maar. Het eerste stuk was lekker en leuk, maar helaas kwam toen de regen terug en moesten we nog 2 km naar huis lopen…. wat zijn wij nat geworden!

Wel klaar met het binnen zitten zijn we de volgende dag naar ons favoriete museum gegaan. Het Maritiem & Juttersmuseum; ofwel museum bij de molen. Elk jaar opnieuw is het spannend wat er nu weer bij is gekomen en dit jaar was dat een bakkerswinkeltje. Ook de ingang wordt vernieuwd en die kunnen we ongetwijfeld de volgende keer bewonderen. Voor nu is de ingang nog waar ie was. De regenjassen zijn ook nog aan vandaag, maar wonder boven wonder blijft het droog…

Inmiddels ook traditie zijn de foto’s van de jongens die we daar nemen. Gelukkig poseren de mannen met liefde!

Na regen komt zonneschijn en het tij lijkt te keren. Het is niet heel warm, maar in het zonnetje al snel lekker; zeker in ons beschutte plekje op de hoge berg.

Met de mannen maakt mama een rondje hoge berg en daarna gaan ze aan de slag met een paar zakmessen van papa en zelf gevonden lange takken. De takken zijn ook nodig om later het vuur op te stoken!

Met genoeg hout voorradig konden we aan de eerste keer BBQen beginnen. We eten nog binnen, maar een warme BBQ betekent natuurlijk ook dat er mashmellows gegrillt kunnen worden…. mmm

De volgende dag is het weer een mooie dag en na het bezoekje aan de huisarts in De Cocksdorp doen we inkopen voor een lunch op de dijk, met uitzicht op de waddenzee en een troepje lepelaars daar. Dit is ook vlakbij de molen van ‘t Noorden. En na de lunch wandelen we die richting op om deze eens van dichtbij te bekijken. Tis raar, want na zoveel jaar, hadden we deze molen eigenlijk nog nooit gezien.

Wordt vervolgd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *