Kinderfeestje Alex

Bijna 1,5 maand ná zijn verjaardag is nu dan eindelijk het kinderfeestje van Alex. Uitgerekend op het aantal plaatsen in de auto’s mochten er 5 kinderen worden uitgenodigd en Alex koos voor Bert en nog 4 kinderen uit zijn klas: Wessel, Wing Hong, Mark en Attilla. Samen zijn ze al sinds groep 1 de grootste vrienden 🙂

Alex wilde wederom cadeautjes uitpakken na het kapotprikken van ballonnen (in de ballon zit dan een briefje met de naam van wie het mag uitpakken). Groot succes en leuk schrikken elke keer! Na flink wat mooie cadeaus uitpakken (Alex is verwend met veel Lego, een scheetzak (favoriet!) en verschillende kleine speeltjes) was het tijd voor een spelletje, want we hoeven pas over een half uurtje weg. We spelen Twister in steeds verschillende groepjes. Bert is daar heel goed in, maar ook Attilla weet zich goed staande te houden en uiteindelijk wint hij zelfs in een rechstreeks duel met Bert.

Daarna verdeelden we iedereen over de auto’s (van mama en van oma) om naar de Philips Fruittuin te gaan. Daar mochten we eerste de speurtocht door de boomgaard gaan doen. Letters verzamelen bij alle bordjes en tussendoor allerlei doe-dingen.

Halverwege de boomgaard is ook nog het maisdoolhof, dat er tot half oktober staat. Het is best wel een beetje eng tussen alle maisplanten, want je kan er écht niet overheen kijken. Ook is het erg stil in het doolhof en schaduwachtig. We blijven dus vlakbij elkaar en moeten regelmatig een stukje terug omdat we in een doodlopend paadje terecht zijn gekomen. Gelukkig heeft Bert een goed richtingsgevoel en leidt hij ons al vrij snel het doolhof weer uit!

Uit het doolhof gaat de speurtocht verder en we vinden een memory spel. Niet zomaar memory, maar eentje waarbij je het eindproduct (de jam, wijn, yoghurt, appelsap) moet combineren met het uitgangsproduct (bessen, druiven, kersen, appels). Dat valt nog niet mee en al gauw geven een paar kinderen het op en kijken ze vanaf de andere kant of de spelers de goede bordjes omdraaien.

Daarna gaat de tocht verder en komen we al snel bij een reuzengroot mikado spel. Enthousiast worden alle takken op een hoop gelegd om mikado te spelen. Bert vergist zich en denkt dat het speren zijn…

Daarna vinden we nog touwtrekken (was niet een heel groot succes) en lopen we langzaam weer terug richting uitgang. Het is erg warm, we hebben dorst en we zijn het een beetje zat. Gelukkig is er bij de ingang, bij het restaurant voor ons een tafel gereserveerd en krijgen we al snel een grote kan ranja. De jongens zijn al gauw hun vermoeidheid vergeten als ze de speeltuin ontdekken waar ze nog ruim 1,5 uur in doorbrengen.

En dan is een nog een pannenkoek die ze mogen versieren met suiker, stroop, koekjes, spekjes en smarties.

Nog even spelen in het klimrek, waar Attilla, Alex en Wing Hong binnen de kortste keren bovenin zitten, terwijl Wessel en Mark het liever lager zoeken. En dan is het feestje voorbij. Thuis spelen we nog een kwartiertje met de gekregen cadeaus terwijl de kinderen een voor een opgehaald worden. Het was een leuk feestje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *