Daar wordt aan de deur geklopt…

5 december, 5 december, ja dan is het grote feest… He he, eindelijk is het dan Pakjesavond, hoewel misschien meer voor papa en mama dan voor de mannen, want die vonden het allemaal niet zo’n probleem elke dag zingen en pepernoten eten 🙂

Twee pietjes, één met veer, en eentje zonder….

Het begon al een beetje in het weekend. Opa Guus en oma kwamen langs en vertelden dat Sinterklaas cadeautjes bij hun had gebracht die toch duidelijk voor Bert en Alex waren. Oeh spannend! Met een mooie politie-auto plus paardentrailer en een ambulance wisten de mannen wel raad. Maar het andere cadeau was mega-groot en vooral Alex vond het wel mooi, maar had geen idee wat je ermee moest en ook niet waarom hij toch van dat kleed afmoest?

Mooi kleedje hoor, zit best lekker  Even 4 gooien en dan oma van het veld af werken, hihihihi

En toen moesten er nog twee dagen naar kdv en school gegaan worden. Maandag was de Sint op het kinderdagverblijf en had voor Alex een mandarijn en een zakje vol pepernoten meegebracht die dankbaar als toetje werden verorberd. Voor de gelegenheid had Alex zelfs zijn bord redelijk leeggegeten 😉 Dinsdag kwam de Sint bij Bert op school. En de vele liedjes in de gymzaal werden beloond met een heus cadeau, een soort meccano bouwpakket voor een helikopter.

En toen was het woensdag, 5 december, de dag van Sinterklaas’ verjaardag, pakjesavond. Het leek eerst een normale mama-dag te worden, maar opa en oma zouden ‘s avonds ook nog komen eten. En na het eten werden er liedjes gezongen, want tja, Sinterklaas brengt cadeautjes rond, maar moet natuurlijk wel naar de juiste huizen gelokt worden. Papa op het keyboard en opa en oma met Alex eromheen. Bert nam het zekere voor het onzekere en ging voor de haard zitten om te zingen. Sint moest het natuurlijk wel goed kunnen horen!

Hoor wie klopt daar kinderen..  Híer moet je zitten!

En gelukkig Sint had het gehoord. Ineens was er luid gebonk op de ramen en de deur en mama vertelde vanuit de keuken dat ze iemand had zien wegrennen. Was dat misschien een piet? Bert is nog de straat op gerend om te kijken, maar zag niemand. Wel stond er een grote vuilniszak voor de deur boordevol cadeautjes en pepernoten. Wow!

En toen was het tijd om uit te pakken. Alex vond de zak erg interessant, maar was vooral geïnteresseerd in de pepernoten en chocolademuizen. Bert vond het allemaal erg spannend en was telkens wel een beetje teleurgesteld als het volgende cadeau dan voor Alex was en hielp dan ook het liefste mee met uitpakken. Allebei zijn ze superverwend door Sinterklaas met veel puzzels voor allebei, knex, magnetisch tekenbord, BdB auto’s, boekje, bouwpakketjes, ondergoedsetjes en een ganzenbordspel.

Alex controleert de inhoud van de zak, goedgekeurd!  Samen uitpakken Uitgebreid snoepen, cadeautjes zijn van ondergeschikt belang ;-) Bert pakt altijd netjes het bovenste cadeau, maar moet soms wel zorgen dat dat dan ook het cadeau van zijn keuze is (de grootste dus ;-))

En na dit festijn was er uitgebreid tijd om met de cadeautjes te spelen en te passen. En Bert heeft op geheel eigen wijze Sinterklaas bedankt, nadat ze allebei ook door de schoorsteen Sint hebben bedankt.

Let ook op zijn nieuwe cars-ondergoed, de koning te rijk, het moet ook mee naar bed vannacht 🙂

Dankuwel Sinterklaas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *