Schoolschaatsen 2011

Het schaatsseizoen is weer begonnen en de ijsbaan is open. Zoals elk jaar staat ook dit jaar er een schoolschaatsprestatierit op het programma. Alle kinderen op de basisschool van 6 jaar en ouder mogen mee doen. Bert doet voor de 3e keer mee en Alex voor de eerste keer. De kinderen moeten 20 of 40 minuten aaneengesloten zelfstandig schaatsen. Bert doet dit jaar voor het eerst de lange tijd, terwijl Alex de korte tijd doet. Alles bij elkaar betekent dat nogal wat tijd doorbrengen in het ijssportcentrum aangezien de 20 minutenrit om 18uur begint en de 40 minutenrit pas om 19uur…. Maar natuurlijk hebben ze het allebei makkelijk gered en zijn ze beide weer een medaille rijker!

Uit Alex’ klas waren er niet zoveel deelnemers; maar wel allebei zijn juffen!

En toen was Bert aan de beurt. 40 minuten schaatsen is best een flinke tijd, dus Bert had ruim de kans om met iedereen die hij kende een stukje te schaatsen en te praten. En dat waren en nogal wat, van kinderen uit zijn klas, tot vriendjes uit de straat, van Atletiek of van turnen 🙂 Het schaatsen was natuurlijk geen probleem, alleen lastig dat er zoveel mensen in de weg schaatsen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *