Judo met de wereldkampioen

Vandaag was de afsluiting van 6 weken schooljudo, een heuse judoclinic, gegeven door de Wereldkampioen 2007: Ruben Houkes. In 2008 deed hij mee aan de Olympische spelen en won daar brons. Niet de minste dus om een clinic van te krijgen, samen met alle kinderen van groep 3.

En vanuit die 50 kinderen koos Ruben Alex uit om zijn Olympische medaille aan de rest van de kinderen te laten zien. Toen hij zag dat Alex, die zijn eigen judopak aan had getrokken, ook aan judo deed en zelfs de gele slip had, besloot hij dat Alex zijn maatje moest zijn bij de demonstraties.

Na het groeten, waarbij Alex naast alle meesters mocht zitten, werden een aantal technieken gedemonstreerd. Hieronder een manier om iemand die als een ‘tafeltje’ zit (op handen en knieën) op zijn rug te krijgen en daarna in een houdgreep te krijgen. Alex was uiteraard een dankbaar slachtoffer en wist zelf natuurlijk precies waar het over ging. Voor de meester was het wel zo makkelijk dat Alex niet zo groot was, want zo kon hij hem makkelijk optillen om aan iedereen te demonstreren hoe hij Alex precies vast had 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *