Texel

Zomervakantie, 6 weken lang geen school voor Bert. Vanaf 14 juli tot en met 28 juli is familie de Liefde te vinden op ons ‘landgoed’ ‘t Eikenbosje op Texel. Het weer was super Hollands, dus van alles wat, een beetje zon, een beetje regen, veel wind en niet al te warm. Toch hebben we ons absoluut vermaakt!

Achterom Veel!! vuur!

Bert heeft flink takken gezocht, want papa had beloofd fikkie te stoken als hij genoeg had verzameld… Beloofd is beloofd!

Maar onze tuin is prachtig, maar waar het in de vakantie natuurlijk om gaat is het strand!!

En dit jaar hadden we geluk. We zijn eerst een keertje gaan kijken, maar toen waaide het nogal hard en werden we bijna gezandstraald. Een kopje koffie op het terras leverde vooral een kopje zand op. Maar verderop bij het water was het zand te nat om op te waaien en kon Alex voor het eerst echt met de zee kennismaken. Eerst nog aan de hand van papa, maar al snel achter Bert aan naar de branding!

Spannend De zee! Nieuwe coupePfff wind

Het waaide toch wel behoorlijk 🙂

Maar gelukkig was het al de volgende dag nog mooier weer, iets minder wind, nog meer zon, ideaal om eens écht naar de zee te gaan en te zwemmen.

Bert vond dit fantastisch en durfde tot ver boven zijn middel in de zee, wel met handje vast aan mama. Alex vond het vooral fantastisch als hij opgetild werd door mama, maar hij kon die gigantische zandbak des te beter waarderen!!

Grote vent! zandbak

Naast zon, zee en strand hebben we ons ook wat meer educatief vermaakt:

Ecomare: Alex vindt alles spannend; Bert is vooral stoer!

VisjesJoehoe! Zeehondjes! Stoer

Verder telt Texel nog een aantal musea die we allemal bezocht hebben: ‘t wagenmuseum, de oudheidskamer, het vliegmuseum, het juttersmuseum en onze favoriet het maritiem en juttersmuseum in Oudeschild.

Wat wel mooi is, is dat elk museum elk jaar toch een beetje anders is en weer nieuwe tentoonstellingen heeft.

Buiten de prachtige items om te bekijken in het museum van Oudeschild is daar natuurlijk ook de trekpleister voor Bert en Alex, de heuse boeg van een schip met ‘echt’ roer met geluid.

Roer

Hoewel het de meeste andere dagen te winderig was voor strand, was het rond ons huisje goed toeven. En als bonus maakte we dan maar ons eigen zwembad…

zwembad

Ook hebben we in de buurt de ecologisch zorgboerderij Novalis bezocht, waar we geitjes konden aaien en de reusachtige koeien bekijken…

Geitjes koeien

Maar dieren zijn leuk, best wel; maar waar het eigenlijk om gaat bij deze boerderij zijn de grote skelters die overal op het erf staan en waar elk kind zomaar mee mag spelen. En twee jaar geleden paste Bert nog nergens op, maar dit jaar scheurde hij als volleerd coureur rond.

Scheuren! oehoe

In Den Burg is het ambachtencentrum waar oude ambachten worden uitgeoefend: brood bakken, kaarsen maken, zeep maken en papier maken. Voor Bert hebben we een zogenaamde strippenkaart gekocht waarvoor hij elk van de ambachten ook zelf mocht uitvoeren:

Brood bakken Kaars maken Zeep maken Papier scheppen

Alex heeft zich daar ook prima vermaakt in de speelwoonwagen. En uiteindelijk bracht Bert een mooie buit mee naar huis 🙂

Spelen! de buit

En veel te laat in onze vakantie ontdekten we de zelfpluktuin, boordevol aardbeien en frambozen, heerlijk rijp en nog leuk om te doen ook!

Zoek de allerrijpste Ik wil ook!

En toen waren 2 weken weer voorbij… Veel te snel, maar weer met prachtige herinneringen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *