Manegecross 2012

Zoals de naam al doet vermoeden, was de laatste cross van het seizoen bij een manege, ehm zelfs ín een manege. Er was een mooi parcours opgesteld en als heuse paardjes mochten de atleten door de bak crossen, met hier een daar een hindernis om overheen te springen. De manegecross is alléén voor Eindhoven Atletiek jeugd (pupillen en junioren) en die mogen dan ook een broertje of zusje meenemen. Sinds 2 weken doet Alex ook aan atletiek en hij wilde wel meedoen. Dus ook Alex ging de bak in en mocht met de mini- en C-pupillen meerennen. 3 rondjes maar liefst!

Eerst maar eens opwarmen en het parcours verkennen met Bert.

En daarna kwam het echte werk. Alex mocht starten met de mini’s en C’s (is qua leeftijd ook een zogenaamde mini) en was een van de kleinsten. Goed opletten voor de start en daar gaan we dan. De eerste twee rondjes kon Alex nog aardig aansluiten bij de laatsten, maar in het laatste rondje moest hij ze toch laten gaan. Zo onder de indruk van zijn omgeving vergat hij ook wel eens dat het om een wedstrijd ging. Prachtig!

En daarna was het de beurt aan grote broer Bert. Al een jaar een atleet en net een heel seizoen crossen achter de rug, dus die kent de klappen van de zweep wel. Gezellig samen met de andere A-pupillen bekijken ze eens hoe de mini-, C- en B-pupillen het doen. En natuurlijk worden de verrichtingen van kleine broer goed bekeken.

En dan is het zover en mogen ook de A-pupillen gaan rennen. Zij moeten maar liefst 4 rondjes! Bert doet goed mee en rent de volledige wedstrijd in het middenveld mee, dat is ongekend snel voor hem. Bij de A-pupillen zijn ook de hindernissen wat opgehoogd zodat ze ook 3 keer in een rondje écht over een hoogte moeten springen. Het laatste rondje wordt de snelheid nog even opgehoogd en na een fikse eindsprint om niet alsnog ingehaald te worden komt Bert uitgeput over de finish. Het kostte wel wat tijd om weer bij te komen 🙂 maar met een 7e plek (van de 12) heeft hij het supergoed gedaan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *