Gele band!

 

Eindelijk is het dan zover, de dag van het judo-examen. Toen het twee weken geleden werd aangekondigd was al verteld tegen Alex dat hij voor zijn gele band op mocht ipv de derde gele slip, die een aantal de vorige keer hadden gehaald; en dat is wel spannend natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

Eerst even met iedereen laten zien dat ze kunnen vallen, voorover (judo-rol) en achterover…

En dan is het tijd voor het echte werk. Er werden vrijwilligers gevraagd om te beginnen en Alex bood zichzelf meteen aan om als eerste examen te doen. Als maatje koos hij een oud-klasgenootje uit. Voor hem was dit zijn eerste examen, dus na de eerste worp dacht hij klaar te zijn en wilde weer gaan zitten. Maar Alex ging op voor de gele band, dus moest heel wat dingetjes laten zien: 3 worpen, 4 houdgrepen en een kanteltechniek. Alex voerde ze allemaal zonder aarzelen uit en de eerste twee worpen zelfs zowel links als rechts.

Nadat alle examens geweest waren, was het tijd voor de uitslag. Opnieuw mocht Alex als eerste naar voren komen en jahoor, hij kreeg de gele band én een diploma voor het behalen van de 5e kyu. De meester bond meteen zijn nieuwe gele band om. Daarna kregen alle andere kandidaten ook hun bevordering van de eerste gele slip tot de derde gele slip. Allemaal goed gedaan dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *