Twee winnaars

De derde pupillencompetitiewedstrijd bij Atletiek voor zowel Alex als Bert. Opnieuw leek het weer roet in het eten te gooien, maar hoewel het niet heel warm was, was er wel een mooi zonnetje en waren wij aan het einde van de dag flink verbrand!

Dit maal werd de wedstrijd gehouden bij GVAC in Veldhoven; dichtbij huis dus. Het is een prachtige atletiekbaan en wederom valt de fantastische organisatie daar op. Het loopt gewoon goed allemaal. Deze keer ben ik (mama) begeleider van het team van Alex. Dat betekent veel kans om te zien hoe Alex en zijn team het doen, maar geen kans om foto’s te maken, en geen kans om even bij  Bert te kijken. Dat laatste was niet nodig, want het team van Bert won met overweldigend verschil van de andere 8 A-pupillen teams. Wow! Het team van Alex won ook goud, maar dan slechts met 2 punten verschil. Mijn mede-begeleider en ik, hopen natuurlijk dat dat aan ons lag! Dus wederom, net als bij de eerste wedstrijd, gaan we met 2 medailles weer naar huis!

En wat moesten ze doen…

Ze begonnen allebei met een teamestafette, waar beide teams in hun categorie eerste werden!

Daarna het individuele werk met voor de A-pupillen sprint, hordelopen, vortex- en discuswerpen, kogelstoten en polsstokverspringen op het programma. De C-pupillen deden aan hoogspringen, medicienbalstoten, vortexwerpen, hordelopen en hurkhoogspringen. Voor beide dus weer nieuwe onderdelen. Bert heeft zich verbeterd op het sprinten (11,1 sec voor 60m), hordelopen (13,4 sec) en een eerste record voor polsstokverspringen (2.20m). Voor kogelstoten evenaarde hij zijn record nu voor de 3e maal (5.40m).

Alex verbeterde zijn hordelopen met bijna 2 seconden (11.45sec) en zijn hoogspringen zelfs met 10 cm (75 cm). Voor het nieuwe onderdeel hurkhoogspringen zette hij 55 cm op de kaart. Bij medicienbalstoten gebruikte hij een nieuwe techniek, wat hem ruim 1,5m winst opleverde naar 3.60m!

Als laatste stond ook deze keer ‘meters maken’ op het programma. Zo ver mogelijk lopen in een vastgestelde tijd. Voor Bert was dit 6 min; voor Alex 4 min.  Hieronder kan je goed zien dat ze tot het uiterste zijn gegaan, maar dat leverde dan ook wat op, want beiden liepen meer dan de vorige keer (Bert, 1375m  en Alex 700m). Goed gedaan heren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *