Een Tiener!

Een tiener in da house! Vanochtend om 6:15uur werd Bert al toegezongen op zijn bed en mocht hij zijn cadeaus uitpakken: een paar boeken, een nieuwe camera en een nieuwe fiets! Die laatste was niet ingepakt maar stond als foto op zijn camera 🙂 Helaas is het gewoon een werkdag, dus moest papa meteen weg, maar mama bleef thuis en ‘s middags is er het kinderfeestje!

Bert had 5 kinderen uitgenodigd: Bo en Quintino van de BSO, Stuart uit de straat, Eline van school en Elise. Met ons 7-en (want Alex speelde even bij opa en oma) gingen we naar de ontdekfabriek. Meteen werd Bert daar onthaald op de grote verjaarstoel en werd toegezongen, terwijl hij zijn cadeau uitpakte, een Ontdekfabriek-T-shirt!

Daarna kregen we een rondleiding door de fabriek om te zien wat er allemaal te doen was: spelen met hout aan treinwagentjes, met papier en piepschuim om een balancerende tijger te maken, met oude apparaten, schroeven, moeren etc een nieuw apparaat maken, een eigen kasje maken en tussendoor allerlei spelletjes met auto’s of dolfijnen. Voordat we gingen eten (poffertjes) probeerden ze de dolfijn. Één iemand neemt plaats in de dolfijn (hier Elise) en de rest erom heen en die helpen met sturen, terwijl de bestuurder bepaalt wanneer er gedoken gaat worden. De dolfijn is namelijk onderdeel van een computerspel dat op het scherm tegenover wordt geprojecteerd. Een écht samenwerkspel dus!

Na het poffertjes eten verdwenen de mannen in de apparatenhoek, terwijl de dames met papier en piepschuim knutselden. Na de film (over het vinden van groene energie) werden er kasjes gebouwd en werd ook de opbouw op een treinkarretje gemaakt en getest. De hoofdontwerpers zijn Bert, Bo en Quintino en het karretje is daarom heel toepasselijk BBQ genoemd. Na wat gesteggel mag uiteraard jarige Job Bert als eerste het karretje testen, maar daarna neemt iedereen zijn kansen. En als jarige heb je nog meer voordelen, dus fietst Bert ook nog eens alle dames een keer rond! Het was een zeer geslaagd feestje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *