Buitenspelen

Wat een geweldig weekend was het met dit fantastische weer! Was Bert gister nog een beetje ‘under the weather’ na een heftige verkoudheid; vandaag had hij daar geen last van, dus perfect weer om alle holtes even uit te luchten 🙂 en waar kan je dan nu beter doen dan in de achtertuin. Even weer herontdekken na de (korte ;-)) winter… En ook tegen Alex was het woord ‘buiten’ niet tegen dovemansoren 😉

Terwijl Bert eerst eens met de voetbal aan de slag gaat, gaat Alex maar eens even de driewieler uitproberen. Hij kan al een klein beetje fietsen, maar alleen als mama niet met de camera in de buurt is.. En dan even kijken of de glijbaan het nog doet…

Ik ben een stoere voetballer! Alex ook fietsen Trapje op en glijden maar

Daarna blijkt dat Bert toch wel iets heel interessants heeft gevonden. Een emmertje vol met zand (nog van oud/nieuw voor de tuinfakkels) die daarna volgeregend is. Dat is pas het echte knoeiwerk en Alex wil daar maar wat graag aan meehelpen. Mama vond het niet zo’n goed idee dat dan het zand in het gras werd gegooid (??) maar had gelukkig wel het goede idee om dan het emmertje in de zandbak te zetten!

Roeren, roeren Toch maar in de zandbak Alex ook scheppen Lekker scheppen

Lekker vies geworden van het zand gaan de mannen verder met de verkenning. En het klimmeubel komt weer in zicht. Bert klimt met gemak aan alle kanten er op en af en er gaat een wereld open voor Alex. En natuurlijk, zoals peuters eigen is, wil Alex ook op die manier erop. Dus gaat hij klimmen en na een paar keer gefrustreerd eraf gevallen te zijn, lukt het dan uiteindelijk toch!

Daar gaan we En nog een stapje, hoofd door het juiste gat en dan naar binnen klimmen en verder, oef, valt nog niet mee Gelukt! Goed he Bert??!!

En dan wil Bert natuurlijk ook nog even zijn kunsten laten zien. Kijk eens kleine broer, zo kan je er dan weer af!

Even overstappen En hoppa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *