Sommelier in training

Dat papa en mama liefhebbers zijn van een mooi glaasje wijn was natuurlijk wel bekend. De wijn wordt voor een groot deel bewaard in een ruimte onder de trap, alleen te bereiken via een kleine opening, die meestal ‘het luik’ wordt genoemd.

Natuurlijk is het reuze spannend om daar in te mogen en nu Bert wat ouder is komt dat ook erg van pas! Als een volleerde sommelier beheert hij daar de wijn en zoekt de flessen uit die in de huiskamer mogen liggen. Zijn pas verworven leesvaardigheid komt daar goed bij van pas, en als papa dus vraagt om een Paardendal 2005, wordt er keurig gemeld dat alleen 2006 nog voorradig is.

Een goede opleiding, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen… 🙂

Sommelier in actie  De juiste fles wijn uitzoeken is een nauwkeurig karweitje  Zelf helemaal gevuld!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *