Bert is 6 jaar!!!

Na lang wachten, heel veel nachtjes tellen, verjaardag op school vieren, verjaardag op de BSO vieren en nog weer een nachtje slapen, is het dan eindelijk zover. Het is 8 augustus 2008, Bert’s zesde verjaardag! Bert wist al een tijdje dat hij een nieuwe fiets voor zijn verjaardag zou krijgen. Hij heeft ‘m al een tijdje bewonderd in de schuur en misschien daarom dat hij wel extra zenuwachtig was, want zou de fiets dan nu echt van hem zijn? Maar ja, alleen een cadeau, zelfs zo’n groot cadeau, wat je al weet is wel leuk, maar niets zo spannend meer…. en Bert hoopte (en dat had hij natuurlijk al een keer aan papa en mama verteld ;-)) dat hij misschien toch nog wel een cadeautje zou krijgen. In het grote bed van papa en mama, ‘s ochtends vroeg ‘zoals altijd’.

Stipt om 7 uur kwam Bert ook voorzichtig kijken in de grote slaapkamer en was meteen opgelucht toen hij inderdaad een klein stapeltje ingepakte cadeautjes zag staan. En na de knuffels en kussen van papa, mama en Alex en natuurlijk na ‘lang zal hij leven’ was hij helemaal jarig en mocht hij cadeautjes aangeven. Alex hielp met aangeven en af en toe met uitpakken, want dat is toch wel moeilijk om alleen te mogen toekijken…

Bert is verwend met een piratenschip (van Alex), een dinosaurusdekbed en een nieuw spelletje op zijn Vtech computertje. Ook kreeg hij nog een mooie bouw- en verfolifant van Dave. En toen maar snel naar beneden en daar stond ‘ie hoor, de nieuwe fiets, die na het ontbijt meteen werd uitgeprobeerd. Nog wel wat hoog en erg wennen met versnellingen en handremmen, maar ook superstoer!!

Daarna gingen we snel op pad. Vandaag geen kinderfeestje, of grote-mensenfeestje, alleen maar een feestje met papa, mama, BERT en Alex. Als verrassing voor Bert gingen we vandaag naar het Dinosaurusmuseum in Boxtel. En dat was precies wat de naam zegt, een museum vol met grote skeletten van dinosaurussen, met heel veel wetenswaardigheden over dino’s en nog veel meer daaromheen over de oertijd, toen de DIno’s leefden. Bert en Alex keken hun ogen uit bij de plaatjes, maar vooral bij de skeletten. Wat waren ze immens groot! Er waren drie niveaus waar je naar de dino’s kon kijken, en de grootste (de brachiosaurus) stak met zijn kop zelfs boven het hoogste niveau!

In het museum kun je natuurlijk allerlei dino-artikelen kopen en de mannen zijn samen verwend met een dino-puzzelboek en een reuzenboek over insecten (het boek is zeker 80cm hoog!)

Na het museum zijn we snel terug naar Eindhoven gereden om in de stad Dim Sums te eten als lunch. We waren veel te druk met eten omfoto’s te maken (dus moeten we nog een keer terug om dit goed te maken) maar de mannen hebben gesmuld. Daarna, tonnetje rond weer terug naar huis om heel rustig een filmpje te kijken en daarmee het feest compleet te maken.

Een geslaagde verjaardag vond ook Bert! Woensdag nog het kinderfeestje en daarna het grote-mensenfeest van Alex en Bert samen en dan is echt weer een jaar wachten tot de volgende verjaardag. Oef dat zijn nog heel veel nachtjes onder het dinodekbed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *