Alex is 3 jaar!!!

Eindelijk, eindelijk is het dan zover. Alex is ook écht jarig! Gisteren (zondag) hebben papa en mama het al een beetje gevierd met het traditionele verjaardagsgezang op bed en cadeautjes uitpakken, zodat Alex ook nog even ermee kan spelen 🙂 Na de cadeautjes op het bed, was er beneden ook nog het een en ander uit te pakken. Één cadeau was zo groot dat Alex er niet goed bij kon en dus maar op de tafel moest klimmen om het goed uit te pakken. Dit was een grote autogarage. Leuk speelgoed, maar de doos, waar het inzat, was ook wel heel erg leuk!

Een ander cadeau was een bellenblaasmachine. Dat vraagt natuurlijk om er meteen mee te spelen en samen met papa en Bert wordt de machine getest. Hij doet het!

Maar eerlijk is eerlijk, pas vandaag is Alex echt jarig, echt 3 jaar geworden. Vandaag was ook de eerste schooldag en dus ging Bert naar school, papa naar zijn werk, mama naar haar werk en dus Alex naar Pinokkio. En op Pinokkio heeft Alex ‘s middags zijn kinderfeestje gevierd. Papa, mama en Bert waren ook gekomen om mee te vieren.

Alex mocht op de grote stoel zitten met Bert naast zich op een grote (juffie’s) stoel. Natuurlijk had Alex een kroon op met Bob de Bouwer en Dizzy en met lange rasta haren langs zijn oren. Traditioneel wordt er eerst gezongen, begeleid door de kinderen met muziek. Alex heeft uitstekend van zich laten horen op de trommel. Na een paar liedjes is het tijd voor felicitaties en een kus van Alex. Astrid (zijn juffie) krijgt natuurlijk een extra dikke kus. Als oud-Cleo weet ook Bert precies wat de bedoeling is bij een verjaardag op Pinokkio en helpt Alex met een cadeau uitkiezen en uitpakken. En dan is de beurt aan Alex. Hij trakteert de kindjes op een stukje gereedschap met zijn foto erbij en een op een spiesje met tropisch fruit (ananas, meloen en mango). Hiervan wordt door sommige kindjes gesmuld, andere zijn wat voorzichtiger… wat is dat nou?

Eenmaal thuis was er ook nog een taartje voor de jongens om de echte verjaardag van Alex nog eens extra te vieren en dat ging er natuurlijk wel in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *