Daar wordt nog eens aan de deur geklopt…

Het is pakjesavond en vol verwachting klopt ons hart. Sinterklaas had Bert al een paar keer verteld dat op pakjesavond er ook een zak vol cadeautjes voor hem en Alex zou zijn, dus het wachten viel zwaar. Het was al een spannend dagje geweest met de Sint die ook zomaar op school langskwam en ook nog in de klas kwam kijken. Ook was Sint even bij Alex op het kinderdagverblijf geweest om daar wat cadeautjes voor het kinderplein achter te laten. Voor de zekerheid werd er vroeg gegeten en terwijl er net koffie stond werd er ineens op het raam geklopt. Geen angst meer, Bert wist immers wat er aan de hand was, en meteen werd er gesprint naar de deur en naar buiten, want wáár was die Piet nu? Ze zijn wel heel snel hoor, want Piet was nergens meer te bekennen, maar binnen lagen de pepernoten overal en stond een grote zak vol met cadeautjes. Op het adreslabel stond: fam. de Liefde. Tja dat zullen wij dan wel zijn… Ook stond er nog een heel groot cadeau apart, dat bleek voor Alex en Bert samen te zijn, dus dat werd als eerste uitgepakt.

En toen begon het grote uitpakfestijn. Sinterklaas had dit jaar wat met ondergoed. Alex kreeg maar liefst 7 nieuwe onderbroeken, waarvan 5 van Cars; dat komt natuurlijk omdat Alex sinds een paar weken helemaal zindelijk is! Ook Bert kreeg ondergoed, maar ook sokken en een heuse Spiderman pyjama. Verder zaten er knutselboekjes, een Gruwelijke Rijmenboek, Lego, Playmobile, een verrekijker en een Vtech Supermanspelletje in de zak. De jongens zijn vreselijk verwend!

De onderbroeken werden stoer even gepast, hetzij echt, hetzij voorgehouden en ingespannen keken ze bij elkaar wie wat heeft gekregen. En na al dat moois werd een keikeikeihard, maar wel gemeend “DANK U SINTERKLAASJE!!!!!!!!!!” door de schoorsteen geschreeuwd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *