Kerstmis 2008

Eindelijk is het dan kerst. Gelukkig maar voor Bert en Alex, want beiden hadden al herhaaldelijk verteld dat het wachten op het uitpakken van de cadeautjes onder de boom toch wel heel moeilijk is. Al een paar weken liggen er mooi gekleurde cadeautjes klaar voor opa, oma, papa, mama, Bert en Alex. Mama had ervoor gezorgd dat alle namen aan de onderkant lagen, dus des te spannender was het wat nu voor wie was.

Bovenop al dat moois kwam er vlak voor kerst nog een groot pak uit Schotland voor Bert en Alex van onze lieve vrienden aldaar.

Na het ontbijt op kerstochtend mochten Bert en Alex alvast dát cadeautje uitpakken om vast een klein beetje van de spanning weg te halen; want opa en oma kwamen pas ‘s middags en dan pas mochten alle andere cadeautjes uitgepakt te worden.

Inmiddels, zo na Sinterklaas, zijn de mannen volleerde uitpakkers en kwijten ze zich snel van hun taak. Ook het verplichte onderdeel daarna gaat zonder problemen, het showen van de gekregen waren…. Beiden kregen een 2-pack pyjama en een stickerboek. Bert van Diego, Alex van Bob the Builder en natuurlijk moest ook daar meteen mee gespeeld worden….

Op deze manier duurde het niet lang voordat het éindelijk middag was en het beloofde uitpakfestijn mocht beginnen. Cadeautjes krijgen is natuurlijk het allerleukste wat er is, maar de mannen vonden het weg geven zeker zo leuk. Omstebeurt mochten ze een cadeautje onder de boom vandaan halen en aan de juiste persoon geven. Heel veel cadeautjes voor mama, papa, opa of oma, maar gelukkig ook wel het eea voor Bert en Alex. Nóg een bouwplaat voor Lego, een discolamp voor Alex en een WallE portemonnee voor Bert en samen krijgen ze een tafelhouder voor poedersuiker en schenkstroop voor als we pannenkoeken eten.

Er waren vooral veel kleine leukigheidjes, waaronder deze twee fluitjes die papa en mama op de kerstmarkt in Maastricht vonden. Het een is een vogelfluitje waar je de toon snel kan veranderen door een staafje eruit te trekken, en dan lijkt het net een vogeltje… De andere een soort bamboe blokfluit variant. Lastig om echt muziek mee te maken, maar oefening baart kunst en aan het einde van de dag weet Bert er toch muziek (nou ja, tonen) uit te krijgen!

Dag 1 van kerstmis kan al niet meer kapot.

Tweede kerstdag gaan we naar Wan Ko en Bibi en Jasmijn en Mila, waar ook Serge, Tosca, Joey, Opa Eu Wha en oma Marion zijn. De hele familie compleet!

Derde kerstdag zien we opnieuw opa en oma, maar ook Dennis en Esther om samen toch nog een kerstdiner te doen.

Van al dat moois zijn er natuurlijk geen foto’s, maar het was wel heel gezellig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *