Bert’s 7e verjaardag, Op Texel!

Na een week op Texel zenuwachtig geweest te zijn, is het dan eindelijk zover. Bert is 7 jaar geworden! Al ‘s ochtends vroeg weet hij precies wat voor een dag het is. Om half 7 sluipt hij uit bed om naar de WC te gaan en vertelt zichzelf onderweg: ik ben 7, Ik ben 7, IK BEN ZEVEN! om het daarna aan Alex ook maar te vertellen.

Om 7 uur mocht hij naar ons komen en na een luid, maar vals, ‘lang zal hij leven’ is het dan tijd voor de cadeaus, die mama in het geheim mee naar Texel had genomen.

cadeaus uitpakken, spannend! een rekenspelletje Lego, vanáf 7 jaar

Hij krijgt oa een rekenspelletje, een electrische tandenborstel en een 3-in-1 bouwpakket van Lego. Van Alex krijgt hij een knikkerpotje en 3 nieuw tennisballen.

Dan is het tijd om naar beneden te gaan, waar papa en mama de kamer tot zijn verrassing mooi hebben versierd met slingers en ballonnen. Dan is het ook tijd om zijn nieuwe Batman spelletje voor de vtech uit te proberen, terwijl we wachten op bezoek: opa en oma zijn immers speciaal voor Bert ook naar Texel gekomen!

mooie versiering! vtechen opa en oma!

Natuurlijk brengen ook opa en oma een cadeau mee, en ook eentje voor Alex. Hij krijgt een mooie puzzel van Spongebob die later samen met opa wordt gemaakt. Bert krijgt Skeelers, die natuurlijk meteen ook moeten worden uitgetest. Gelukkig had mama de knie-, elleboog- en polsbeschermers ook meegebracht. Het is nog wel een hele klus om de schoenen goed strak aan te krijgen. Maar eenmaal op de weg blijkt Bert er al aardig mee overweg te kunnen!

Wow, skeelers! Een spongebob puzzel

het is een heel karwei, skeelers aantrekken natuurtalent

Daarna wacht nog een laatste cadeau. Helemaal uit Schotland, van George en Margareth, een prachtig Dino t-shirt, die Bert natuurlijk meteen aanmoet.

Dinorobots

Daarna is het tijd om op weg te gaan. Bert mag kiezen wat we gaan doen en dat wordt Ecomare. Helaas zitten de zeehondjes niet lang genoeg stil om te fotograferen, maar we genieten van het voederen. De jongens staan mooi vooraan om alles goed te kunnen zien. Na het voeren gaan we binnen een kopje koffie drinken, met natuurlijk taart, want het is tenslotte feest!

een kwarttaartje voor Bert en een puddingbroodje voor Alex

Gedurende de hele dag wordt Bert gebeld door opa’s en oma’s en ooms en tantes om hem te feliciteren 🙂

verjaardagstelefoontje

Om te lunchen kiest Bert voor het Paal12 restaurant bij de zee, waar hij op de kaart een tosti uitkiest. Opa en oma gaan voor de spareribs, papa voor De paal12 hamburger, mama voor de ribeye en Alex voor een lekkere spekpannenkoek.

verjaardagstosti

Nadat we nog even de zee in zijn geweest en een fijne wandeling hebben gemaakt is het thuis tijd om even te chillen. Lekker met wat te drinken en met ons allen spelen we het nieuwe rekenspel van Bert. Dat is nog niet eenvoudig, maar ook Bert doet het fantastisch. Na een heerlijke barbeque is de dag bijna voorbij, maar als extra toetje gaat Bert een nachtje logeren bij opa en oma in de tent. Spannend!

het is flink nadenken bij het rekenspelletje logeren in de tent...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *