Wie is Bert?

Bert de Liefde is de lieve, eigenwijze, ondeugende, leergierige, actieve oudste zoon van Martin en Moniek de Liefde en later als hij groot is en hij zelf deze pagina mag editten zal hij al deze tekst ongetwijfeld weghalen, maar tot die tijd mag mama profiteren van het publicatierecht 🙂

Even een paar feitjes op een rij:

Bertus Jeroen de Liefde, oftewel Bert, is geboren op 8 augustus 2002 om 0.26hr in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Bert woog 4085 gram. Zijn lengte is niet gemeten maar lag waarschijnlijk rond de 52 cm. In ieder geval kon Bert nog maar heel kort het kleinste maatje babykleding 50/56 aan…

De eerste 4 jaar gaat Bert 3 of 4 keer in de week naar het Kinderdagverblijf bij ons in de straat: Pinokkio. Eerst 19 maanden in de groep Japie Krekel, daarna nog ruim 2 jaar naar de peutergroep Cleo. In het laatste jaar werd hij vergezeld door Alex die toen ook naar de Japie’s mocht.

Net geboren, nog in het ziekenhuis 1 jaar en nu al ondeugend 2 jaar en wegfietsend op zijn driewieler 3 jaar, nog net geen grote broer

Daarna gaat Bert naar de basisschool Rapenland (http://www.rapenland.nl) In 2006 naar groep 1 bij Juf Marjo en Juf Jolijn. En (nu) in 2007 naar groep 2 bij Juf Tineke en Juf Janneke. Dat wordt vast een hele leuke tijd!

4 jaar in zijn eigen kamer, bijna naar school 5 jaar, het wordt al wat…

Inmiddels een jaartje verder is Bert nu 6 jaar en gaat hij vanaf 18 augustus 2008 naar groep 3 bij juf Sandra en daar kijkt hij heel erg naar uit. Bert is gek op fietsen en hardlopen en speelt het allerliefste met zijn dino’s, zijn vtech computertje of met de ‘gewone’ computer. Ook is hij gek op films kijken of stoeien met papa.

7 jaar op Texel waaghals onderzoeker

Als 7 jarige laat Bert zien dat hij nog altijd gek op buiten is. Fietsen en rennen, maar ook het bestuderen van alles wat er te vinden is. Een jaar turnen heeft zijn vruchten op het apenrek afgeworpen. Thuis speelt Bert nog altijd graag op de computer, maar na een jaar intensief lezen heeft hij ook daarin plezier gevonden en met op de achtergrond favoriete muziek van dat moment (Queen, UB Hank Band, Tarzan, K3 etc) kan hij uren lezen op zijn kamer, waar je overigens ook heel veel Lego kunt vinden. Komend schooljaar brengt groep 4/5 bij (een andere) juf Sandra. Spannend!

Een jaartje ouder, een jaartje wijzer. Er is een hoop gebeurd in Bert’s achtste levensjaar. Zijn A-diploma bij zwemmen gehaald, een bronzen medaille bij turnen en medailles voor deelname aan schaatsen en de mini-marathon. En met acht jaar is hij veranderd in een supersnelle lezer die een Harry Potter boek in 3 dagen uitleest, maar gelukkig ook heerlijk buiten kan spelen en houdt van fietsen, rennen en turnen. Op school zijn geschiedenis en rekenen favoriet. Thuis speelt hij graag op de computer of luistert hij naar muziek (Michael Jackson, UB Hank band) op zijn kamer die steeds vaker voor Alex wordt gesloten, hoewel ze ook veel samen spelen. Komend schooljaar brengt groep 5/6 bij juffrouw Silke. Dezelfde klas, een andere juf, allemaal een jaartje verder, spannend!

En weer een jaar verder; Bert is met vlag en wimpel over naar groep 6 in de 6/7-combinatiegroep en bij wijze van uitzondering houdt hij dezelfde juf. Hij heeft wel geleerd dat het soms niet allemaal vanzelf gaat, maar dat hard werken wel degelijk helpt! Het afgelopen jaar heeft Bert binnen 3 maanden zijn B en C diploma zwemmen gehaald en mocht daarna op een andere sport. In de winter werd dat schaatsen (op noren) en vanaf eind maart is hij begonnen met Atletiek. Daartussendoor wordt hij steeds zelfstandiger; gaat zelf naar school vanaf het punt dat mama en Alex afbuigen naar Alex’ schoollocatie; onderneemt af en toe fietstochtjes in de buurt en komt in het weekend alleen thuis om te eten of zich te melden, maar vermaakt zich daaromheen vooral buiten en/of bij vriendjes uit de straat. Harry Potter is nog altijd favoriet en na deel 4 met kerst, wacht hij nu met smart op deel 5 voor zijn 9e verjaardag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *