Wie is Alex?

Alex de Liefde is de lieve, eigenzinnige, eigenwijze, borstverslaafde tweede zoon van Martin en Moniek de Liefde. En ook hij zal later als hij groot is en zelf deze pagina mag editten alles weer weghalen wat ik hier over hem beweer.

De feiten dan maar:

Alex wordt geboren op 18 augustus 2005 om 19.26hr in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Gelukkig mag hij meteen mee naar huis om de volgende ochtend gelijk kennis te maken met Bert, zijn grote broer.

Totdat hij bijna 2 jaar is, mocht Alex 4x per week naar de babygroep Japie Krekel van het Korein Kinderplein Voorsttotvoorstlaan (Pinokkio) en sinds juli 2007 gaat hij naar de peutergroep, de Cleo’s.

Net geboren, lekker op schoot bij mama 1 jaar oud, nog niet lopen maar wel staan! 2 jaar met zijn favoriete hoofddeksel

3 jaar alweer en het laatste jaar bij  Korein Kinderplein Voorsttotvoorstlaan ingaat. Inmiddels zit Alex in het nieuw verbouwde kinderplein bij de 3-plus groep, ook wel bekend als het ridderslot… Trouwens, met ietsje meer dan 3, heeft ook Alex besloten om de borst te laten voor wat ze is, hoewel soms ‘s ochtends vroeg de verleiding niet te weerstaan is 🙂

Alex (bijna) 3 jaar! Texel 2009 Alex on top

En nu is Alex vier! En ipv door ons in het apenrek gehangen te worden (links, nog 3) klimt hij er nu zelf bovenop! Alex is een klimgeit eerste klas en is nergens bang voor. Daarnaast is hij gek op spelen met playmobile en lego, gek op het Vtech computertje en op tv kijken :-S Hij kan heel goed puzzelen, maar we mogen hem geen puzzelkoning noemen. Vanaf 7 september gaat hij naar groep 1B van basisschool Rapenland, waar hij bij Juf Jolijn in de klas komt, bij zijn grote vriend Wessel.

Het jaar is voorbij gevlogen. In groep 1 heeft Alex een hele hoop geleerd over hoe dat nu werkt op school en is snel groot geworden. Aan het einde van groep 1 heeft hij bedacht om te willen leren lezen en als Alex iets wil, dan gebeurt het ook 🙂 Dus Alex leest, nog wel met hakken en plakken, maar woorden uit de Borre boekjes van Bert gaan best goed. Halverwege groep 1 is Alex van BSO veranderd, zodat hij nu samen met Bert elke dag in de taxi naar dezelfde BSO gaat; fijn voor papa en mama, ophalen onder één dak. Natuurlijk is Alex over naar groep 2, naar juffrouw Tineke, waar ook Bert heeft gezeten. En hoewel twee groepen 1 worden gemixt om 2 evenwichtige groepen 2 te maken, vindt Alex bijna al zijn vriendjes terug in groep 2: Wessel, Mark en Wing Hong.

En dan is ook groep 2 ten einde. Een beetje rommelig op het einde, met tijdelijk een andere juf, maar Alex laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Hij heeft zijn vaste vriendjes in de klas, waar hij altijd graag mee speelt en ergens halverwege het jaar heeft hij ook de kunst van het afspreken geleerd en speelt hij graag bij iemand thuis op woensdagmiddag. Dezelfde woensdagmiddag is ook gevuld met een uur judo, waar hij trots al de gele slip heeft behaald. ‘s Ochtends is hij steevast vroeg wakker en pakt dan een boek erbij. Lezen gaat als een trein, en op avi-4/5 (of E4/M5) niveau leest hij vlot een boek per week uit. Alex kijkt uit naar groep 3, écht werken en leren schrijven. Hij komt in de klas bij juffrouw Sandra en juffrouw Miriam. De laatste kent hij nog van groep 2. Spannend hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *